25. 8. 2016 12:14 − 1952× − 0

Rossetti se po celodenním testu těší na Barum Rally

Trojnásobný mistr Evropy v rally Luca Rossetti dorazil do Česka.

Trojnásobný mistr Evropy v rally Luca Rossetti dorazil do Česka. Úterý strávil na uzavřených cestách u Starovic nedaleko Hustopečí, kde s týmem testoval a ladil závodní speciál Toyota GT86 CS-R3, se kterým pojede víkendovou Barum Rally. „Auto mě hodně baví, užívám si s ním každou zatáčku,“ prohlásil italský jezdec.

Italskému pilotovi začal náročný týden. V pondělí večer dorazil s týmem do jihomoravských Hustopečí, kde probíhala první část přípravy na populární Barum Rally, která odstartuje v pátek ve Zlíně. Od úterních ranních hodin do pozdního večera se seznamoval se svým závodním speciálem na uzavřených cestách nedaleko Starovic.

„Luca si dnes prvně sedl do vozu. Je potřeba mu jej přesně nastavit a odladit vše potřebné, aby se v něm cítil dobře a auto reagovalo přesně tak, jak očekává,“ vysvětlil Jack de Keijzer, hlavní koordinátor týmu Toyota Motorsport, v jehož barvách Rossetti vyrazí na trať letošní Barum Rally. Při testech tak došlo i na výměnu diferenciálu a úpravu zadního podvozku. „Luca je velmi zkušený závodník, takže jeho postřehy a rady k nastavení auta jsou pro nás velmi přínosné a můžeme jich využít i pro další závody,“ dodal de Keijzer.

„Auto mě hodně baví. Je to zadokolka, takže si užívám každou zatáčku, kterou s ní projíždím,“ líčil nadšeně Luca Rossetti a podělil se i o své další dojmy: „Vůz je rychlý a věřím, že jej pro závod dobře nastavíme. Už se do Zlína moc těším.“

Trojnásobný evropský šampion v rally se na zlínském závodě představí potřetí. První start si zde připsal v roce 2008, kdy dojel celkově sedmý, a o rok později skončil desátý. Očekávání jsou tak letos velká. „O ambicích bych nerad hovořil, je to vždy velmi ošemetné. Ale okolí Zlína znám, už jsem tam startoval. Rád bych ve své kategorii zajel dobrý výsledek. Myslím si, že by se nám to s Toyotou mohlo podařit,“ naznačil Luca Rossetti.

Nyní čekají italského jezdce dva dny seznamovacích jízd na trati závodu a v pátek pak Barum Czech Rally Zlín začne oblíbenou rychlostní zkouškou v centru Zlína. Vítězové budou známi v neděli odpoledne, kdy jim budou předány ceny. Luca Rossetti bude se svou Toyotou GT86 CS-R3 s pohonem zadních kol bojovat o dobré umístění v kategorii ERC3, která je určena pro vozy splňující regule R3 a R2 asociace FIA.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!