Barum Czech Rally Zlín – rally klasika před námi

41 – s tímto číslem se bratři Jarosław a Marcin Szejové postaví na start 46. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2016

41 – s tímto číslem se bratři Jarosław a Marcin Szejové postaví na start 46. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2016, která bude vedle pátého klání Mistrovství ČR také osmým závodem evropského šampionátu a pátým podnikem juniorského mistrovství Evropy (JERC). Na seznamu startujících figuruje 135 týmů a pokud k tomu ještě připočítáme posádky IX. ročníku Star Rally historických automobilů, dostaneme se na celkový počet 226 aut. Ale to je jen jeden z mnoha důvodů, proč si naplánovat o tomto víkendu cestu do Zlína (asi 1,5 hodiny jízdy od státní hranice). Závod odstartuje tradičně v pátek večer superspeciálkou v centru Zlína, po komunikacích bývalého Baťova areálu. Kolem tratě se zde vždy shromáždí desítky tisíc fanoušků. Doufáme, že v tomto „kotli” nebudou chybět ani polští fanoušci, kteří přijedou podpořit GK Forge Roto Rally Team a všechny další polské účastníky.

Jarek Szeja: „Na Barumce budeme startovat s Marcinem už potřetí. Do konce českého šampionátu zbývají ještě dva závody a i když jejich výsledky už asi naši pozici výrazně nevylepší, chceme se ve Zlíně poprat za sebe, tým i partnery o co nejlepší výsledek. A také se samozřejmě chceme ukázat našim fanouškům. Proto jsme se na zlínský závod pečlivě připravovali.

Prestiž tohoto závodu navíc mobilizuje i všechny naše konkurenty, takže dá se očekávat, že případná výhra bude o to cennější. Nemáme až tolik zkušeností ze startů na Barumce jako naši protivníci, ale slibujeme, že ze sebe vydáme maximum. Tým vložil hodně práce i prostředků do přípravy i nastavení našeho Subaru, takže doufáme, že na tratích v okolí Zlína bude vše fungovat perfektně. A pokud tomu tak bude, věříme, že naše úsilí budeš odměněno co nejlepším výsledkem ve skupině N.

Společně s našimi partnery: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER a mediálními partnery MOTOWIZJA a portál OX.PL, zveme všechny na Barum Rally do Zlína. Budeme rádi za vaši podporu!”

Marcin Szeja: „Před námi je jistě jeden z nejtěžších závodů této sezóny. Nejen kvůli kvalitní evropské konkurenci, ale především vzhledem náročnosti rychlostních zkoušek. Těch bude celkem 15, o celkové délce skoro 230 km. Každý z nich je velmi specifický a náročný, často se na nich mění rytmus, což vyžaduje rychlé přizpůsobení řidiče i navigátora. V pátek ráno začne soutěž kvalifikací a shakedownem, večer se už pojede na „ostro” – začneme městskou zkouškou přímo ve Zlíně.

Rychlostní zkoušky Barum rally byl přirovnal k těm, které známe z Rajdu Wisly. Proto věříme, že nám budou vyhovovat. Navíc část tratí již známe z dřívějších dvou startů, což je také velmi důležité. Ale přece jen budeme stát proti soupeřům s mnohem většími zkušenostmi z tohoto závodu než máme my. Nezůstává nám tedy nic jiného než zabojovat. V tom počítáme s podporou našich fanoušků, kteří nás v tom jistě nenechají. Tak tedy fanděte a nashledanou ve Zlíně.”

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!