7. 9. 2016 14:12 − 1263× − 1

Dvojitý defekt vyřadil Kundláka s Rezkovou z Barum rally

Při Barum Czech Rally Zlín 2016 začala posádka Ján Kundlák – Michala Rezková svou jízdu smolně.

Při Barum Czech Rally Zlín 2016 začala posádka Ján Kundlák – Michala Rezková svou jízdu smolně. V průběhu rally ale slovensko – česká dvojice bojovala a ztrátu stahovala. V závěru se pokusila dvojice v peugeotu zariskovat, ale tento tah nevyšel. Ale kdo neriskuje, ten nevyhrává…

Krátce před startem Barumky využil Ján Kundlák slovenskou soutěž Rally Lubeník, kterou pojal jako důkladnou přípravu na vrchol sezony. Stejně jako při Rally Tatry i v Lubeníku poslouchal rozpis z úst Rudolfa Kouřila. Jankovi slovenské tratě sedí a podruhé si letos odvezl vítězství ve dvoukolkách i ve třídě. V absolutní klasifikaci figurovala dvojice Kundlák – Kouřil na 7. příčce.

Na Zlínsku se vrátila na sedadlo spolujezdce Michala Rezková, se kterou bratislavský jezdec absolvoval letos již sedm úspěšných soutěží. Při Barum rally bylo ve třídě 6 celkem sedmadvacet „evropských“ i domácích posádek. Peugeotů 208 R2, se kterým startují Janko s Michalou, bylo ve startovním poli dvanáct. Seznamovací jízdy zvládla smíšená posádka v pohodě a v dobré náladě se připravovala na vstup do rally. Jak už bývá při Barumce tradicí, o úvod se postarala městská super speciálka. Chvilička nepozornosti spolu s vidinou posádky na trati erzety způsobila, že Michala navedla svého jezdce o pár vteřin dříve do časové kontroly. Barum rally je ovšem dlouhá a šedesátivteřinová penalizace z úvodu soutěže nemusí v konečném účtování nic znamenat. Městskou erzetu zajela posádka v pátém nejrychlejším čase mezi dvoukolkami, ovšem „pentle“ ji zařadila na konec páté desítky startujících. Bylo jasné, že v sobotní části závodu budou Janko s Michalou stoupat výsledky vzhůru a bylo jen otázkou, kam to až dotáhnou. Kundlákovi perfektně sedly oba průjezdy rychlostní zkouškou Semetín, kde shodně zajel 3. nejrychlejší čas mezi dvoukolkami.

V polovině rally patřilo posádce Ján Kundlák – Michala Rezková 8. místo ve třídě 6, 10. místo mezi dvoukolkami a 38. místo v absolutní klasifikaci Barumky. Janko by se mohl zařadit mezi „skokany“ rally neboť po městské erzetě figuroval na 96. příčce a po dokončení první etapy poskočil ve výsledcích o 58 míst vzhůru. Také do nedělní etapy měla posádka v plánu atakovat přední místa ve třídě i dvoukolkách. Postupnými krůčky se jí to i dařilo. Například při RZ Kašava zajel Janko druhý nejrychlejší čas ve třídě a mezi dvoukolkami byl třetí. Druhý průjezd erzetou Pindula byl ovšem posledním, kde posádka figurovala ve výsledcích. I přes defekt zde zajela třetí čas třídy. Ján Kundlák s Michalou Rezkovou odstoupili pro dvojí defekt z 6. místa ve třídě 6, 8. místa ve dvoukolkách a 31. místa absolutní klasifikace. „Barumka pro nás nezačala úplně optimálně. Díky vteřině nepozornosti jsme startovali s minutovým mankem. Přesto byla v autě pohoda a dobrá nálada a dařilo se zajíždět skvělé časy. Na závěr jsme se rozhodli trochu zariskovat a do poslední sekce jsme jeli pouze s jednou rezervou. Na "kdyby" se nejezdí a nám tento tah nevyšel. Je nám to samozřejmě líto, ale teď už toto rozhodnutí nezměníme. Jednoznačně to byla nejtěžší soutěž, kterou jsme absolvovali, užili jsme si každý kilometr a příští rok snad reparát,“ zhodnotila víkendovou soutěž Michala Rezková.

Komentářů celkem: 1
7. 9. 2016 14:54
0 0
No aby Jankovi nesednul Semetín, když ho má naježděný z RBR :P Ale komu čest tomu čest, na jeho průjezdy se koukalo moc hezky. Jen tak dál smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!