7. 9. 2016 18:58 − 4348× − 4

Po dvaceti letech…

Ano, je to přesně dvacet let, kdy přes Leletice povedou rychlostní zkoušky Rally Příbram.

Ano, je to přesně dvacet let, kdy přes Leletice, v sobotu 1. října 2016, povedou rychlostní zkoušky Rally Příbram. Naposledy to bylo v roce 1996 a každý si může připomenout elegantní průjezdy Betroneho, Baumschlagera nebo Křečka přes náves okolo dnes již neexistujícího stavení Štětinů. Rally se na Hvožďansku jela ještě v roce 2002, ale z důvodů povodně, která poničila most v Jamkách, se nám vyhnula.

Letos to bude trochu složitější. Trať 2. a 6. rychlostky je polookruhová z Nivky přes Hvožďany, Pozdyni, okolo Březinského rybníka a Hořice. V druhém kole odbočí k družstvu a na Roželov, aby projela pod Petráškovou horou, křižovatkou u Vacíkova a zamířila zpět k Hvožďanům. Pak soutěžící čeká příjezd do Leletic, průjezd vsí a u Raputovského rybníka cíl. Víc než nádherných 19 km trasy, kde nechybí rychlé i pomalé úseky, horizonty, vracečky i letiště.

Mapa RZ2 byla na žádost pořadatelů stažena

Kdo si zavzpomíná, pamatuje ještě přílet Baumschlagera s Golfem, když bez řádného varování rozehnal lidi postávající na návsi a byl pryč. Předjezdci nikde. To už ale nelze. Po neblahých zkušenostech se do světa rally zavedla přísná pravidla a každá zkouška musí být řádně zajištěna po stránce bezpečnosti posádek, ale zejména diváků. To přidělává práci pořadatelům a zvyšuje nároky na organizaci. Určitě se do této práce zapojí řada z nás – hasiči, sportovci i jiné spolky, aby si soutěžící a diváci odnesli jen ty nejlepší zážitky. Respektujme je. Chtěl bych všechny poprosit o dodržování základních pravidel chování a toleranci při pořádání rally. Kdo z nás nikdy nezažil nepříjemný pocit z auta, které si letí jinam, než člověk chce? Řidiči rally vozů nejsou vrazi, jak se v některých plátcích a podřadných serverech píše. Snaží se dosáhnout co nejlepšího času. Je to sport, kterému se věnuje spousta lidí. O finančních nárocích nemluvě.

Snad i s přispěním nás všech proběhne letošní 37. ročník SVK Rally Příbram ke vší spokojenosti, aby se k nám zase vrátila.

Komentářů celkem: 4
8. 9. 2016 08:33
0 0
Hezký kraj, hezká rally a pěkný článek smajlík
8. 9. 2016 09:07
0 0
Nějaký tip na pěkný horizont nebo rychlý průjezd? Pojedeme autem....
8. 9. 2016 10:35
0 0
to shifty: horizontů je několik, vesměs ale utahují do nepříjemných zatáček - ostatní lze probrat ve fóru
8. 9. 2016 12:24
0 0
Rajle - díky, už tam šmejdím smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!