Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 9. 2016 20:02 − 4565× − 2

Elfyn Evans vyráží posílit titulové naděje na Korsiku

Boj o titul ve WRC2 bude ještě napínavý, M-Sport potvrdil, že se na Tour de Corse ukáže i Elfyn Evans.

Vstup do letošní sezóny v podání Elfyna Evanse byl vskutku povedený. Mladý Welšan dostal k dispozici tovární evoluční Fiestu R5 a při prvním startu v Monaku dominoval a ani dva defekty jej nezastavily na cestě k vítězství ve WRC2 a absolutnímu 8. místu. Ve Švédsku to bylo celkově o jednu příčku horší, ale ve WRC2 bral Evans opět plný počet bodů a zkraje sezóny se tedy zdálo, že otázka o letošním mistru světa bude vyřešena velmi brzy. Avšak pak přišlo 4. místo v Argentině a hlavně 14. v Portugalsku, což spolu s druhým místem z Polska a třetím z Finska znamenalo, že se na něj bodově dotáhl Teemu Suninen, jenž má o jeden start méně a pak se také přiblížil Esapekka Lappi, jenž sice ztrácí o 11 bodů víc než Suninen, ale taktéž má jen pět započítávaných soutěží.

Na přelomu měsíce se tedy Elfyn Evans vydá ke svému poslednímu startu v rámci WRC2 v letošním roce, protože naplní zbývající sedmý závod a bude čekat, co jeho finští pronásledovatelé předvedou na zbývajících podnicích, kde se na rozdíl od středomořského ostrova ukáží. Vzhledem k loňskému výsledku, kterým byla celkově druhá příčka s Fiestou WRC se dá očekávat, že Welšan bude mít letošní ambice nastavené jednoznačně a bude si chtít připsat hutný příděl bodů. "Cílem bude zisk maxima bodů. Pokud nám vše bude vycházet, tak si jsem jistý, že toho dokážeme dosáhnout," říká Evans serveru wrc.com.

"Myslím, že jsme už prokázali, že rychlost nám nechybí ani na jedné z letos odjetých soutěží, ale pokaždé při nás nestálo štěstí. Pokud tady dokážeme zakončit sezónu maximálním bodovým ziskem, budou na tahu naši soupeři a bude na nich, zda-li nás dokáží dostihnout. Uděláme co bude v našich silách a pak už to bude jen o čekání na dojetí zbytku soutěží," uzavírá Elfyn Evans, který se na Ulster Rally v druhé polovině srpna stal mistrem Velké Británie a po 20 letech tak napodobil svého otce.

Komentářů celkem: 2
10. 9. 2016 16:351
0 0
Doufám, že získá co nejméně bodů. Kopecký musí dojet před ním. Snad ho potrápí i Abbring. Škoda jen, že Bouffier nejede v rámci WRC 2 smajlík
10. 9. 2016 22:332
0 0
Doufám, že vyhraje a vyjde mu i ten titul. Moc bych mu to přál. Aspoň by se škodovka nemohla zase chvástat. Elfyn by si zasloužil zase sedět ve WRCu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!