Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 9. 2016 21:07 − 1913× − 0

Wales rally nepřijde o přístup do lesních komplexů

Dohoda o povolení automobilových soutěží ve welšských lesích končí a nová se po dlouhém jednání dořešila až teď.

Na začátku května jsme vám přinesli informaci o tom, že Wales rally GB a potažmo všechny soutěže ve Walesu mohou být ohroženy končící smlouvou o užívání lesních cest mezi Motor Sport Association (MSA) – řídícím orgánem motoristického sportu ve Velké Británii a National Resource Wales (NRW) – správcem lesních pozemků v knížectví. Nyní však server autosport.com přináší informaci o tom, že hrozící krize je po čtyřech měsících částečně ukončena, když oba dva zmiňované subjekty podepsaly novou smlouvu, avšak ta se týká jen britského kola MS, lokální soutěže stále nemají jistotu přístupu na lesní cesty. Problémem nové dohody je ten, že NWR chce o 100 % navýšit poplatky za užívání cest z důvodů nákladů na jejich opravy, avšak částka je (zatím) pro MSA a pořadatele neakceptovatelná.

Od května tak ve Walesu probíhá kampaň Rally4Wales, která se zabývá právě tím, jak se dohodnout na platbách za opravy cest a jeden z jejích návrhů je právě nyní v jednání mezi NWR a MSA. Taková je tedy nejistá budoucnost lokálních soutěží, samotná Wales rally GB má jistotu přístupu na lesní cesty po dobu následujících tří let. "Nová dohoda podtrhuje důvěru, kterou oba subjekty – MSA a NWR mají v sebe navzájem a vytváří nezbytnou platformu k tomu, abychom mohli pokračovat v jednáních o poplatcích za průjezdy a v prohlubování naší vzájemné spolupráce," říká k dohodě za MSA Rob Jones.

Po dosažení alespoň částečné dohody mluví v nadšeném duchu i zástupce National Resource Wales Tim Jones, který se nechal slyšet: "Lesní cesty, které máme ve správě, dosáhly ve světě rallysportu takřka legendárního statutu. Doufáme, že tato nová dohoda o jejich využívání vyšle do soutěžní komunity pozitivní zprávu o tom, že NWR a MSA pokračují ve svém dobrém partnerství a společně pracují na tom, aby významná welšská sportovní akce, kterou rally bezesporu je, pokračovala ve své tradici."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!