Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 9. 2016 16:13 − 3717× − 0

Do finále vstupuje s autem i Hyundai

Po Volkswagenu se dalším týmem, který ohlašuje blížící se finalizaci auta pro rok 2017 stává Hyundai motorsport.

Je to jen pád dní, co se z tábora Volkswagen motorsportu ozvalo "hotovo", neb německý tým ohlásil, že začal závěrečnou fázi testů, kdy už jezdí s vozem, který je ve finální specifikaci pro rok 2017. A do stejného bodu se mílovými kroky blíží i druhý tým WRC sídlící v Německu, tedy Hyundai motorsport, který po šotolinovém testu své i20 WRC z minulého týdne plánuje udělat několik posledních doladění na aero paketu a v oblasti motoru, aby následně mohl odeslat na FIA podklady k zahájení homologačního procesu.


Foto: Kevin Abbring

"Ačkoliv ještě v pozdější fázi roku přijdou nějaké drobné úpravy na motoru a aero paketu, specifikace auta je nyní docela hodně blízko finální podobě, se kterou pojedeme příští rok v mistrovství světa," říká serveru autosport.com Michel Nandan a šéf Hyundai motorsportu pokračuje, "v nadcházejících testech budeme ještě zkoušet některá vylepšení na motoru. A auto také dostane inovonaný aero paket. V srpnu jsme začali s testy na asfaltu a v těch budeme v říjnu pokračovat."

Ale jak Nandan dále dodává, nyní se tým soustředí na přípravu šotolinové verze nové i20 WRC, která mimochodem bude čtvrtým vozem WRC, který korejská značka nasadí ve čtvrtém roku své existence. "V mezičase mezi dalšími úkoly budeme pokračovat na šotolině, abychom se připravili na začátek sezóny. V prosinci se pak vrátíme zpět na asfalt, abychom byli připraveni na Rallye Monte Carlo," uzavírá Michel Nandan. Dodejme, že kromě vývoje nového vozu WRC pracují v Hyundai i na voze R5, který si odbude premiéru na Tour de Corse, kde se ukáže ve třech exemplářích, z nichž hned dva budou v soukromých týmech, přičemž první už dorazil do Itálie do týmu HMI.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!