31. 3. 2004 00:00 − 2409× − 0

Brynda zahájil sezónu třetím místem

Až s třetím místem ve třídě a s druhou příčkou v novém juniorském poháru se musela spokojit posádka Petr Brynda a Pavel Pašek.

Až s třetím místem ve třídě a s druhou příčkou v novém juniorském poháru se musela spokojit posádka Petr Brynda a Pavel Pašek.

Brynda nastupoval do soutěže s cílem především dokončit závod a pokusit se zajet co nejlepší výsledek jak ve skupině A, tak i ve třídě. Ovšem první problém přišel již v úvodu soutěže. „Na první rundu jsme zvolili špatné obutí a to nás na druhé, resp. třetí rychlostní zkoušce stálo něco přes minutu a čtvrt a propad na čtvrté místo ve třídě A6.“ Na druhou sérii trojice rychlostních zkoušek se již podařilo zvolit správnou směs a začala stahovací jízda, která znamenala posun na třetí místo ve třídě se ztrátou čtyřiceti vteřin na druhého Kneifela.

Druhou etapu však jezdec týmu Montcar Autosport začal excelentně. Na sedmé RZ zajel šestnácté místo absolutně, v osmé rychlostní zkoušce dokonce 8.místo absolutně a vydařenou trojici zakončil sedmnáctou příčkou absolutně !!! Skvělé časy, které byly zapříčiněné zlepšenými podmínkami na trati, neboť vozy specifikace WRC startovaly za sněhových podmínek a vozy skupiny N a skupina A na mokré vozovce zapříčinily, že posádka Brynda-Pašek poskočila s téměř dvouminutovým náskokem na první místo před Kneifela a na páté místo ve skupině A s minimální ztrátou na čtvrtého Sedláčka. „ V úvodu etapy se nám podařilo eliminovat ztrátu z předešlé etapy a rychle jsme poskočili na vedoucí příčku ve třídě.“

Na desáté rychlostní zkoušce ovšem Brynda chyboval a propadl se hluboko do startovního pole a zpět na třetí místo ve třídě s velkou ztrátou na druhého Kundráta a vedoucího Kneifela. „Na desítce se nám nepodařilo dobrzdit do jedné ze zatáček a následoval výlet nějakým lidem do zahrady. Naštěstí měli otevřená vrata, takže jsem auto do nich nasměroval a uvízl v závějích až v zahradě. Po dlouhých minutách nás lidé vyprostili a my mohli pokračovat v soutěži. Ztráta se však ukázala jako rozhodující a my se s tím bohužel museli spokojit.“ Smůla posádky však pokračovala dál. „ Hned v další rychlostní zkoušce nás postihl defekt a další ztráta, takže jsme se mohli definitivně smířit s tím, že třetí místo je nám na šumavské trati předurčeno.“

V závěru již jezdec Škody Felicia Kit Car neriskoval a v poklidu si dojel pro konečné třetí místo ve třídě, druhé v juniorském poháru.

V závodě startovala za hlubošský tým ještě posádka Michal Černý a Josef Cako se Škodou Fabií ve třídě A5. Po úvodní sekci první etapy patřila Černému devátá příčka ve třídě. Posádka však musela při druhém průjezdu Činovským okruhem odstoupit pro poruchu skříně.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!