Martin Viďourek - eWRC.cz
29. 9. 2016 17:00 − 2648× − 0

Dirt Rally – CZ/SK Rally Championship – Sweden

Led, sníh, mráz, mlha, noc a rychlost mnohdy překračující i 200km/h.

SWEDEN

Dirt Rally – CZ/SVK CHAMPIONSHIP

Led, sníh, mráz, mlha, noc a rychlost mnohdy překračující i 200km/h. Tak lze charakterizovat druhé kolo virtuálního šampionátu v Dirt Rally – Švédskou rally. Soutež, na které je i malá chyba, díky sněhovým bariérám, tvrdě trestána. O tom se v uplynulém týdnu přesvědčilo více jak 30 pilotů, kteří se utkali na dlouhých 16 rychlostních zkouškách. Na rozdíl od předchozí soutěže v Monte Carlu zde třída R4 nebyla ve značné nevýhodě oproti WRC a tak se poprvé stalo, že se do top 10 dostala i čtveřice nejrychlejších pilotů s vozy R4. Nejrychleji se s nástrahami celé souteže popral Gagne1211 s Mitsubishi EVO X, když se dokázal probojovat až na paté místo celkového pořadí. I další pozice patřili vozům R4, konktrétně pilotovi s nickem Kurre042 jenž se prvního kola neúčastnil a o to vetší překvapení bylo jeho umístění. Třetí v R4 skončil vítěz Monte Carla TokiWRC, který na rozdíl od prvních dvou pilotoval vůz Subaru Impreza WRX. Pěkný souboj o bednu sváděl také Jarda_cze, který nakonec skončil čtvrtý v kategorii R4 a na osmém míste absolutně.

Jako prvnímu komu se podařilo překonat vozy R4, byl hned druhý den soutěže Michallek13 s Fordem Focus WRC 2007. Jeho časy se postupně snažili překonat ostatní piloti s vozy WRC, ale bez úspěchu. Hned v pondělí se o to pokusil druhý muž z Monte Carla Vidacz. Bohužel chyby v úvodu soutěže jej vyřadily z boje o prvenství a nakonec zaostal o více jako 1,5 minuty a obsadil tak konečné 4. místo. Jako další z favoritů, jenž si brousil zuby na vítězství, byl Dafoart s Citroenem C4 WRC. S Michallkem13 svedl pěkný a těsný souboj, který ale nakonec po pár chybách prohrál rozdílem 40s a obsadil 3. místo absolutně. Předposlední den soutěže se postavil na start vítěz úvodní soutěže Ferri_Blascik. Hned od začátku udával velmi vysoké tempo a na Michallka si vybudoval naskok 10s. V RZ s pořadovým číslem 9 poslal ale svuj Focus WRC do závěje a z nadějného náskoku byla najednou ztráta 13s. Ferri to ovšem nevzdal a začal znovu tahat. Svou ztrátu stáhnul na pouhé 3s po RZ13 a zdálo se, že si tímto tempem jde za vítězstvím. Na další zkoušce ale opět chyboval a ztráta dvě RZ před cílem narostla opět na 7s a za vítězstvím tak opět mířil Michallek13. Bohužel i on chyboval a RZ15 se mu nakonec stala osudnou. Na Ferriho zde ztratil 24s a přišel tak o vítězství. Ferri tedy po strhující bitvě vyhrává i druhou soutěž šampionátu a neohroženě tak vede šampionát.

Spanilou jízdu Ferriho_Blascika včetně jeho chyb si můžete prohléhdnout z následujícího onboardu v čase 8:13

Soutěž se již tuto sobotu přesune do horoucího Řecka, kde se opět bude celý týden bojovat na 16 dlouhých zkouškách. Pro ty, kteří by se chtěli s těmito piloty porovnat, je stále možnost přihlásit se do kategorie R4 a bojovat o cenné body do celkového šampionátu, který je stále ještě hodně dlouhý. Možnost přihlášení naleznete na pořádajícím webu OnlineArena.cz

Kompletní výsledky po druhém kole naleznete zde.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!