3. 10. 2016 12:16 − 2099× − 0

Boj o ruský titul do posledních kilometrů

Nejzajímavější dění soutěže se odehrávalo hned za Lukyanukovými zády.

Alexey Lukyanuk na sebe letos hodně výrazně upozorňuje během evropského šampionátu. Obrovskou rychlost vyvažoval nepříliš velkou spolehlivostí a i přes maximální snahu o zisk titulu přišel. Ruský dravec se ale nevzdává a vyrazí i na Kypr, aby se tam popral alespoň o post vicemistra. Ještě předtím ale vyrazil na domácí půdu, aby s Mitsubishi Lancer EVO X stáje Prospeed odjel závěrečný šestý díl mistrovství. Už v první etapě zvítězil ve všech čtyřech zkouškách a vyjel si padesátisekundový náskok. Na Lukyanukově dominanci se nic nezměnilo ani v neděli a do cíle dorazil účastník ME s obrovským náskokem minuty a půl. Po dvou letech se vrátil na ruské zkoušky a hned z toho byl takto senzační výsledek.

Nejzajímavější dění soutěže se však odehrávalo za Lukyanukovými zády, kde spolu trojice jezdců bojovala o letošní ruský titul. Osamocený pilot Subaru Sergey Uspenskiy se postavil proti dvěma jezdcům v konkurenčních vozech se třemi diamanty ve znaku Sergeyu Remennikovi a Stanislavu Travnikovovi. Poslední jmenovaný se ze hry vyřadil už první den, který zakončil dvě a půl minuty za průběžným lídrem této trojice Uspenskiym. V neděli už toho Travnikov s tak velkým odstupem nic moc nadělat nemohl, ale i tak v konečném pořadí šampionátu získal alespoň pozici vicemistra. Remennikovi tak nepomohlo ani to, že soupeře s o generaci starším Lancerem dokázal na trati Rally Adygeya porazit. Osmapadesátiletý Uspenskiy tedy se svými soupeři moc práce neměl, od začátku je v klidu držel za svými zády a v cíli se mohl radovat ze svého už patnáctého ruského titulu.

Konečný stav šampionátu: 1. Uspenskiy 238, 2. Travnikov 232, 3. Remennik 208, 4. Toporov 189, 5. Bulantsev 97, 6. Mironov 87

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!