Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
30. 9. 2016 08:32 − 2226× − 0

Jana Černého čeká domácí dobře hustá Rally Příbram

MOGUL Racing Team a posádka Jan Černý – Petr Černohorský se Škodou Fabia R5 odstartují na Rally Příbram.

Když si před mnoha lety Honza Černý pod dohledem svého táty na ploše letiště v Příbrami zažíval své první metry za volantem automobilu a bylo pro něj tehdy těžké dosáhnout až na pedály, jen těžko by si v té době pomyslel, že za několik let bude na stejném místě stát na startu tradiční Rally Příbram s vozem nejvyšší specifikace, a bude patřit k favoritům na vítězství v této soutěži. Cesta za tímto snem ale byla hodně dlouhá, podařila se, ale rozhodně ještě není u konce.


Foto: Tomáš Kaňa

MOGUL Racing Team má před sebou start na závěrečné soutěži MČR v rally, a tím bude pro Honzu Černého domácí Rally Příbram. Tým je stále řádně nažhavený po úspěšné Barum Rally a ani očekávání před Rally Příbram nejsou malá.


Foto: Tomáš Kaňa

„Domácí soutěž je pro mě vždy něco mimořádného a moc se na start v Příbrami před tolika přáteli těším. Já osobně jsem moc rád, že se podařilo letos Rally Příbram zorganizovat, a po loňském výpadku dál pokračuje tradice téhle soutěže. Za to patří velký dík pořadatelům, kteří to mají v dnešní době stále těžší a těžší. Je to pro mě radost a současně velká výzva se postavit na start domácí soutěže ve špičkové Škodě Fabia R5 se skvělým spolujezdcem a v silném týmu se silnými partnery, kterými jsou MOGUL a Benzina. Je to určitě splnění jednoho z mých závodnických snů,“ říká před startem Rally Příbram Honza Černý a hned dodává: „Současně si ale dobře uvědomuji, že máme velmi dobrou pozici v šampionátu a můžeme se stát vicemistry hned za továrním týmem Škoda. Budeme na to určitě myslet a uvidíme, jak na tom budou naši soupeři. Očekávám ale, že se pojede hodně rychle, a podle mě tohle bude jedna z nejvyrovnanějších rally v letošní sezoně. Při neúčasti továrního týmu bude na startu minimálně pět nebo šest posádek, které mají na to, Rally Příbram vyhrát. My uděláme všechno proto, abychom byli ve výsledcích, co nejvýše. Nepůjdeme ale do bezhlavého souboje a přehnaného rizika, protože nám jde o hodně dobrý výsledek v celém šampionátu.“


Foto: Tomáš Kaňa

Start 37. SVK Rally Příbram je naplánovaný na sobotní ráno 1. října a cílem projedou ty nejúspěšnější posádky v neděli 2. října přes cílovou rampu umístěnou na letišti v Dlouhé Lhotě u Příbramě, kde bude po celou dobu soutěže i servisní zóna rally. Na soutěžní jezdce je letos připraveno i několik nových rychlostních zkoušek. „Každou novou rychlostní zkoušku v domácím mistrovství vítám. Dnes je to pro pořadatele složité vyjednat všechna povolení, a proto jsem rád, že se tady v Příbrami svezeme na nových úsecích. Líbí se mi ale určitě i ty pro Příbram tradiční. Přijeďte se na Rally Příbram podívat na vlastní oči. Za MOGUL Racing Team můžu slíbit, že to bude dobře hustý,“ zve Honza Černý.


Foto: Tomáš Kaňa

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!