Aleš Holakovský - eWRC.cz
3. 10. 2016 19:15 − 4607× − 0

T&T letos končí sezonu předčasně

Jaromír Tarabus s Danem Trunkátem mají z kyperské soutěže na kontě dvě čtvrtá místa z loňska a z roku 2010.

Přestože nastávající Rally Cyprus byla v původních plánech Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta, ve startovní listině závěrečného podniku evropského šampionátu byste je letos hledali marně.

Jaromír Tarabus s Danem Trunkátem mají z kyperské soutěže na kontě dvě čtvrtá místa z loňska a z roku 2010, ale letos tyto pozice nebudou moci obhajovat. „Nečekané finanční výdaje na opravu poškozeného motoru po střetu s kamenem v Estonsku a na opravu auta po havárii na Barumce bohužel znamenají, že už se nám nepodařilo sehnat finance na závěrečný podnik ME na Kypru. Mrzí nás to hlavně proto, že od čtvrtého místa v evropské kvalifikaci nás díky hodně vyrovnanému stavu bodové tabulky za první trojicí dělí pouze šest bodů,“ lituje „Mira“ Tarabus předčasného konce sezony.

„Celkově jsme z letošní sezony zklamáni. Dosáhli jsme sice na evropské stupně vítězů v Řecku, ale v Estonsku jsme prakticky ani neodstartovali a především jsme dvakrát odstupovali pro havárii z výborné pozice v závěru soutěže. Mrzí nás zejména nehoda z aktuálního třetího místa na Barumce, kde jsem přehnal nájezdovou rychlost do jedné ze zatáček. Potěšila nás alespoň podpora a zájem fanoušků při soutěži i po ní. Letošní sezona pro nás tímto končí. Chtěli bychom tedy poděkovat všem našim partnerům, kteří nám pomohli se zajištěním letošní sezony, včetně Autoklubu České republiky za příspěvek v rámci státní reprezentace. Týmu Kresta Racing patří poděkování za vždy skvěle připravený vůz. Věříme, že minimálně třetí místo z letošní Rally Acropolis zůstane trvalou stopou České republiky na jedné z nejlegendárnějších soutěží světa,“ ohlíží se za letošní sezonou Jaromír Tarabus.

Tým kromě podpory fanoušků potěšil i hojný počet účastníků ve fotosoutěži o nejvydařenější záběr T&T z Barum Czech Rally Zlín o hlavní cenu moderní fotoaparát Nikon 1 J5 [ www.nikon.cz ]. Soutěže se zúčastnilo 41 neakreditovaných fotografů, kteří zaslali 155 soutěžních fotografií. Vítězem se stal Jakub Skýpala z Valašského Meziříčí, který nám přesvědčivě prokázal, že i z diváckého místa “za mlíkem” se dá pořídit hodně akční záběr. Všechny zaslané soutěžní fotografie a vyhlášení těch vítězných si je možné prohlédnout od první poloviny září na facebookovém profilu Tarabus&Trunkát Rally team [ www.facebook.com ]. Zde naleznete i zajímavosti z Barumky a z celé letošní sezony. Pět oceněných fotografií a bohaté fotogalerie z celého roku naleznete též na www.tarabus.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!