9. 10. 2016 14:20 − 24371× − 45

Rallylegend 2016 předčasně ukončena

Po havárii na RZ12, při které zemřel nejméně jeden divák, byla soutěž okamžitě ukončena.

Z populárních Rallylegend bohužel dorazila velmi smutná zpráva. Po havárii na RZ12 San Marino, při které zemřel nejméně jeden divák, byla soutěž okamžitě ukončena.

Posádka vozu #44 (Renault Clio Maxi) nezvládla na mokru svůj vůz a narazila do balíků slámy v únikové zóně. Za nimi byli bohužel diváci. Jeden z nich na místě zemřel (zatím není známa jeho totožnost), několik dalších bylo s různými zraněními převezeno do nemocnice.

Komentářů celkem: 45
11. 10. 2016 14:1041
0 0
Postavit traktor někam, kde nemá být nic, je diletanství (ne pomluva), postavit tam lidi je také diletantsví (ne pomluva). Ano, byla to nešťastná náhoda, ale to jsou všechny tyhle rány, nikdo to rozhodně nedělá úmyslně. A představa o tom, že je to západ (jih) a je to v pohodě, že se všichni omluví a jede se dál, je naprosto mylná. Mám mezi přáteli několik lidí přímo z vedení RL a také několik závodníků a vidím, co sdílí - noviny píšou články s nadpisy "Rally assassin..." a velké množství italsky diskutujících se diví, že jezdec z tohohle incidentu vyvázne bez obvinění.
11. 10. 2016 16:2042
0 0
K nehodě samotné asi nic psát nebudu, ale chtěl bych pozdravit všechny slušné české fanoušky na letošních legendách. A není jich mnoho! To co předváděla ožralá hovada z čech na shaku a RZ 1/3 bylo fakt přes závit! Tak jak všichni nadávají na poláky, tak tentokrát to bylo přesně naopak. smajlík
11. 10. 2016 16:4343
0 0
Původně napsal nowi
Ano, je pravda, že zvláště v ČR je poslední dobou spousta Foto a video rychlokvašek, kteří berou vestu jako klíč k čemukoli. Ale dle mě je to drtivá menšina akreditovaných. Promiň, ale Tvůj článek je mimo, je rok 2016 a přece jen vzpomínk...

Určitě si nemyslím, že je to na nic. Jedině tenhle závod ve mě opravdu rozechvívá vzpomínky na dětství a rally, jaká tehdy byla. Ale určité věci se mi nelíbily nikdy a nelíbí ani teď. V Itálii možná ne, to ostatně píšu na konci článku, ale jinde by takovéto průšvihy mohly vést ke konci tohoto svobodného retro stylu rally, a to by byla hrozná škoda. Je to rally, auto může skončit kdekoliv, ale tento průšvih byl naprosto zbytečný. Stejně jako incident z roku 2012, který uvádím jako příklad - a zmiňuji jej pouze proto, že jsem u toho byl, nemám to z první nebo druhé ruky, ale viděl jsem to svýma očima, takže nemám pochybnosti o tom, kdo pochybil. Chci říct, že je třeba opravdu držet bezpečnostní plány, a že rozumně se musí chovat i lidé v pořadatelských a press vestách.
Nowi - trochu jsem přeformuloval tu větu o nesmrtelných vestách - teď už snad přesněji vystihuje, jak jsem to myslel. Celý ten úsek: Potkat tam takzvaného traťáka je ale zcela běžné. Kolikrát stávají i v místech, kam nevlezou dokonce ani ti z pressáků, kteří se chovají jako "sebevrazi v nesmrtelných media vestách". Někdo jim určil místo, odkud mají dobrý přehled o pohybu diváků, sami ale stojí úplně na ráně.
12. 10. 2016 19:1644
0 0
Původně napsal jarallyk
K nehodě samotné asi nic psát nebudu, ale chtěl bych pozdravit všechny slušné české fanoušky na letošních legendách. A není jich mnoho! To co předváděla ožralá hovada z čech na shaku a RZ 1/3 bylo fakt přes závit! Tak jak všichni nadáva...
Čím víc se stává MMČR nekoukatelnější,tím přibývá v SM krajanů.Lidičky,jestli vám stojí za to cestovat 2500km,tam se ožrat a než padnete hubou do oranice, chovat jako hovada,proč vytahujete tu naší vlajku?
13. 10. 2016 07:3945
0 0
Já měl za 3 dny šest piv a naší vlajku sem teda držel hrdě smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!