Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 10. 2016 18:21 − 5170× − 1

Alex Lukyanuk: Prize money jsem slíbil sponzorovi

Kyperská rally dnes okolo poledne skončila poslední RZ a je jasno, že novým vicemistrem Evropy se stal Alexey Lukyanuk.

Ruský jezdec Alexey Lukyanuk proti původním plánům musel vyrazit i na Kypr, kde si ovládnutím soutěže zajistil post vícemistra Evropy pro rok 2016. Kromě vítězství v soutěži byl nejrychlejším také v Love Cyprus Golden Stage, což byla RZ14, kde se jelo o poměrně výrazné finanční prémie. Lukyanuk si díky nejrychlejšímu času přišel na 25 000 euro, které byly bonusem k potvrzení konečného umístění v ERC. Při této příležitosti mu oficiální web ERC položil několik otázek.

Vyhrál jsi první a teď i poslední podnik sezóny ERC. Jak jsi spokojený s výsledkem?

Je to pro nás velká úleva, že jsme v cíli, protože se jednalo o náročnou soutěž. Udělali jsme pár drobných chyb, ale auto i my jsme to zvládli, takže mohu říct, že jsem hrdý na můj tým a sponzory. Je to výborné. V průběhu sezóny nás často potkala smůla v podobě mnoha problémů, ale teď jsem spokojený člověk.

Jsi spokojený s průběhem sezóny nebo spíše zklamaný z toho, co mohlo být a nebylo?

Ukázali jsme dobrou rychlost v rozličných podmínkách a na rozdílných površích. Jistě, potkaly nás menší chyby a problémy, které ve výsledku vedly k velkým ztrátám, takže tohle je věc, nad kterou se musím do budoucna zamyslet. Ale současně nemusím sám sebe příliš vinit, protože jet v takovémto tempu s sebou nese určité riziko a musíte s tím počítat a zatím si myslím, že je to v pohodě.


Foto: FIA ERC

Získal jsi pěknou sumu na prize money nejen za vítězství v Love Cyprus Golden Stage, ale i za vítězství v soutěži. Ví se, že tvůj rozpočet je napnutý, už víš jak s penězi naložíš?

Tento podnik jsme neměli v plánu, takže při přesvědčování mého sponzora k tomu, aby nám dal peníze, jsem mu slíbil, že všechny prize money dostane on. Ale nakonec nejdůležitější věcí je umístění v šampionátu, peníze mají význam v dlouhodobém hledisku.

Uvidíme tě v příštím roce v ERC?

Čeká nás hodně jednání, takže zatím nevím. Samozřejmě, že bych se příští rok rád do mistrovství Evropy vrátil, protože má příjemnou atmosféru a známe jednotlivé soutěže. Doufáme, že příští rok bude větší konkurence. Rád bych byl napřesrok zpět, je to šampionát, který si užívám.

Komentářů celkem: 1
9. 10. 2016 22:071
0 0
Pro mě osobně byla jeho letošní rychlost velkým překvapením. Hlavně souboj s Kopeckým na Barumce, myslím, že to málokdo čekal. Přál bych mu titul ...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!