Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 10. 2016 21:04 − 3091× − 0

Svou budoucnost už Robert Kubica vidí spíš na okruzích

Jak se zdá, tak polský pilot své plnohodnotné angažmá v rally zakončil letošní Rallye Monte Carlo a směřuje zpět na okruhy.

Polský pilot Robert Kubica s automobilovými soutěžemi koketoval delší dobu, naplno se jim začal věnovat roku 2013, kdy hned vybojoval titul mistra světa ve WRC2 a na konci roku si ve Walesu vyzkoušel tovární DS3 WRC, se kterou stihl dvakrát havarovat. Další dva roky následně spojil síly s M-Sportem a startoval s Fiestou WRC, jenže spíše než výsledky se polský jezdec zapsal haváriemi a stejně skončil i jeho poslední start v MS letos v Monaku. Od té doby se na soutěžích Kubica ukázal jen na italské regionální Rally Coppa Città di Lucca, kde bral po defektu s Cliem S1600 třetí příčku a jak dnes informuje server autosport.com, nic se na minimálním rally programu u Poláka nezmění ani v příštím roce.


Foto: Marco Giachi

Kromě dvou soutěží letos startoval dvakrát i na okruzích – 12h v Mugellu a nedávno se ukázal ve Spa v rámci Renault Sport Trophy. A jak Robert Kubica říká, právě okruhy budou nejspíš jeho dalším zaměstnáním: "Je přirozené, že z prostředí okruhů mohu mít více nabídek. Na nich jsem kariéru začal a pořád se považuji za lepšího okruhového, než rally jezdce. Je 90% šance, že příští rok budu zpět na okruzích. Mám nějaké nabídky, ale chci si být jistý, že dělám věci přesně tak, jak chci já. Rád bych se na okruhy vrátil na profesionální úrovni. Ale současně musím myslet na fyzickou stránku a jí způsobené omezení," říká ke své budoucnosti vítěz GP Kanady 2008.

Na dosud posledním odjetém podniku MS na Korsice byl polský jezdec přítomen a také se potkal s několika lidmi z týmů a částečně se tak vrátil do prostředí rally, které po Monte Carlu opustil. "Chybí mi to a současně jsou v rally nějaké věci, kterých lituju. Se zkušenostmi bych některé věci nejspíše dělal jinak. Některá rozhodnutí jsem dělal s myšlenkovými pochody okruhového jezdce a nemyslím, že jsem sám v sebe jako rally jezdce dostatečně věřil. Pokud pro mě nebude žádná příležitost ve WRC, tak budu nejspíše zpět na okruzích," uzavřel Robert Kubica.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!