Martin Viďourek - eWRC.cz
13. 10. 2016 13:33 − 2229× − 0

Dirt Rally – CZ/SK Rally Championship – Greece

Za třetí soutěží virtuálního rally šampionátu se závodníci přesunuli do teplých krajin – konkrétně do Řecka.

GREECE

Dirt Rally – CZ/SVK CHAMPIONSHIP

Za třetí soutěží virtuálního rally šampionátu se závodníci přesunuli do teplých krajin – konkrétně do Řecka. Zde je čekal pravý opak posledního podniku – Švédské rally. Teploty překračující 35°C, prach, kamení a pomalé rychlostní zkoušky mnohem náročnejší na techniku i jezdce. Jak drsná je řecká rally se přesvědčilo nejen 10 pilotů, kteří bohužel cíl neviděli, ale i zbývajících 27 pilotů, kterým se podařilo dlouhých 16 rychlostních zkoušek dokončit.

Stejně jako v předchozích soutěžích, i zde se bojovalo o každou desetinku a souboje to byly opět velmi vyrovnané a napínavé.

První rychlý čas v kategorii WRC stanovil hned zkraje týdne jeden z favoritů a člen doposud vedoucího týmu ACRT pilot Dafoart. Se svým Citroenem C4 WRC předvedl velmi rychlou, čistou a hlavně bezchybnou jízdu. Velmi blízko se časům Dafoarta dokazal přiblížit jezdec Filda, který jak sám říká má řeckou rally velmi rád. Ve snaze udržet rychlé tempo nakonec se svou Imprezou WRC několikrat chyboval a výsledná ztráta v cíli byla více jak minuta. Ve středu se na start postavil zatím největší favorit soutěže Ferri_Blascik. Po dvou vyhraných soutěžích si brousil zuby na další vítězství. A od začátku to byla velmi vyrovnaná bitva, do které se ve čtvrtek zapojil i Vidacz (oba Ford Focus WRC). Všichni tři piloti se celou soutěž přetahovali o vteřinky a svedli spolu velmi napínavou bitvu, když Ferri předváděl čistou jízdu ve stylu Loeba a Vida ve stylu “pořád bokem”. Až do 12RZ byl rozdíl maximalne 5s. Bohužel tato rychlostní zkouška se stala osudnou Ferrimu, který v jednom vracáku zranil pořadatele a dostal tak 15s penalizaci.. Celková ztráta na Dafa tak naskočila na více jak 25s. V boji o vítězství tak zůstal Vida, který se snažil držet vysoké tempo Dafa. Pro něho se stala osudnou přeposlední RZ, kdy přehnal svou snahu a poslal svůj Focus WRC hluboko do rokle a ztratil na této RZ více jak 2 minuty. V závěru týdne se pokusil Dafa překonat jěště třetí muž celkového pořadí z Monte Carla Derek. Ani ten však na vysoké tempo Dafoarta nestačil a obsadil opět třetí příčku. Díky tomu se tak poprvé v tomto šampionátu mohl radovat z vítězství pilot Citroenu C4 WRC z týmu ACRT. Díky druhému místu Ferriho si tým ACRT zajistil double v této soutěži. Tento tým tak suveréně vévodí celkové klasifikaci šampionátu.

V kategorii R4 spolu o bednu soupeřili opět piloti Gagne1211 a TokiWRC. V boji, kdy se pořadí na první příčce měnilo prakticky každou RZ, byl nakonec úspěšnejší TokiWRC se Subaru Impreza WRX a o 7s tak vrátil Gagnemu porážku z předešlé soutěže. Překvapení na stupních víťezů bylo umístění nováčka soutěže s nickem sběratel-duší, který obsadil třetí místo. Je tak vidět, že i nováčci v soutěži mají šanci na pěkné umístění. TokiWRC a Gagne jsou jediní piloti s R4, kteří se tentokrát dokázali probojovat do TOP10 celkového hodnocení. V celkovém pořadí kategorie R4 se tak TokiWRC vrací o dva body před Gagneho.

Jako vždy máte možnost prohlédnout si celý onboard vítězné posádky (10. minuta):

Než se soutěž přesune do finských lesů, tak si posádky již tento týden odskočí za bonusovým závodem na legendární kopec Pikes Peak v Coloradu. Zde se všichni piloti poperou ve stejné kategorii o bonusové body do hodnocení šampionátu. Pro ty, kteří by se chtěli s těmito piloty porovnat, je stále možnost přihlásit se do kategorie R4 a bojovat o cenné body do celkového šampionátu, který je stále ještě hodně dlouhý. Možnost přihlášení naleznete na pořádajícím webu OnlineArena.cz

Kompletní výsledky třetího kola naleznete zde.

Tabulka šampionátu je k dispozici zde.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!