15. 10. 2016 06:35 − 1096× − 0

Duck Racing čeká finálový závod Rallysprint Série

Rally Vsetín každoročně ukončuje dlouhou a náročnou sezonu Rallysprint Série a ani letos tomu nebude jinak.

Rally Vsetín každoročně ukončuje dlouhou a náročnou sezonu Rallysprint Série a ani letos tomu nebude jinak. Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou budou chtít na Vsetíně zlomit letošní prokletí a získat dobrý výsledek.

Vlastně se dá říci, že orlovský jezdec prokletí nedokončených soutěží zlomil už v srpnu při Barum Rally. Na legendární soutěži jezdec týmu Duck Racing Firla Autosport obstál a ve třídě 3 si ve velké konkurenci dojel pro skvělé čtvrté místo.

Podobný výsledek by Firla rád zopakoval i na náročné vsetínské Rally, kterou absolvuje s Imprezou STi. Tu každoročně provází obavy z počasí a už tak přetěžké rychlostní zkoušky bývají díky dešti ještě náročnější. Nejednou se stalo, že na Valašsku v době soutěže sněžilo. Letos jsou však obavy tytam, jelikož se očekává slunečné počasí a okolo 15°C.

„Na Barumce jsme se přesvědčili, že to jde. Na Vsetín tedy pojedeme s chladnou hlavou a také s tím, že si chceme užít poslední podnik letošní sezony. V celkovém hodnocení naděje na úspěch sice není, ale samozřejmě bych se rád chtěl rozloučit s letošním rokem nějakým dobrým výsledkem. Vsetín se Zdeňkem známe a víme, jak moc je náročný, ostatně jako všechny soutěže na Valašsku. Myslím si ale, že jak my, tak i náš vůz jsme dobře připraveni a máme šanci na kvalitní výsledek,“ prozradil Lumír Firla.

Rally Vsetín je pro pražskou skvadru Duck Racing posledním závodem Rallysprint Série, v prosinci se pak samozřejmě všichni rallyoví jezdci týmu zúčastní Pražského Rallysprintu. Petra Kačírka kromě toho však ještě čekají závody arabského okruhového šampionátu s Audi R8 LMS Ultra a BMW, a rallyový šampionát Arabských Emirátů. Vrcholem letošní sezony bude prosincový vytrvalostní závod na dubajském autodromu s Audi společně s Marcelem Kusínem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!