Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 10. 2016 20:33 − 2242× − 1

Sébastien II. nadále pevně usazen na trůnu

Když v Katalánsku ve druhé etapě havaroval Andreas Mikkelsen, měli Sébastien Ogier s Julienem Ingrassiou titul téměř v kapse.

Ani sezóna 2016 nepřinesla změnu trendu, kdy již třináct let platí stav, že chcete-li být mistrem světa v rally, musíte se jmenovat Sébastien a být z Francie. V roce 2004 se trůnu nejlepšího jezdce ujal Sébastien Loeb a když po sezóně 2012 ohlásil postupné stažení z MS, uvolněný trůn hned zabral jeho nástupce Sébastien Ogier. A tomu post mistra světa patří od roku 2013 a letošek není výjimkou. V Katalánské rally nasbíral rodák z Gapu vítězstvím dostatek bodů, aby už nemohl být nikým překonán a v neděli odpoledne se mohl se spolujezdcem Julienem Ingrassiou ponořit do víru oslav.


Foto: Aurélien Vialatte Photography

"Nebyla to jednoduchá sezóna, ale byla fantastická. Musím poděkovat celému týmu. Auto bylo v Katalánsku po celou dobu perfektní a řízení jsem si pořádně užíval. Loni jsem tu havaroval na poslední zkoušce a letos mi toho v hlavě běželo hodně. Ale teď je hlavním pocitem oddych," hodnotil v neděli po dojezdu Katalánské rally Sébastien Ogier.

Později se však rozpovídal o něco víc. "Cítím se fantasticky. Pro nás s Julienem jde o čtvrtý mistrovský titul, takže je nemožné popsat, jaký je to pocit. Je poctou dostat se mezi taková jména jako je Kankkunen nebo Mäkinen. Velké poděkování však patří našemu týmu. Bez něj bychom tady s Julienem nebyli. Celý rok odváděli skvělou práci a auto bylo vždy fanastické," říká Seb Ogier a pokračuje, "v Katalánsku jsem se za volantem dobře bavil, před závěrečnou PowerStage byl cítil tlak vyšší než obvykle, protože jsme měli titul na dosah a já měl v hlavě loňskou havárii. Ale zvládli jsme to. I přes těžší podmínky kvůli pravidlům a také kvůli silné konkurenci. Na tento titul jsem obzvláště hrdý. Teď je čas to pořádně s týmem a mou ženou oslavit a až přijedu domů, tak můžu synovi Timovi ukázat pohár, co taťka vyhrál. Tento titul patří jemu."

Komentářů celkem: 1
20. 10. 2016 01:531
0 0
Nějak moc ho nemusím, ale je to prostě mistr volantu!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!