19. 10. 2016 21:18 − 1316× − 0

Štolfa s Hawlem vyhráli ve Vsetíně

Závěrečnou soutěží letošní Rally Sprint Série byla Bonver Partr Rally Vsetín, která se jela již po třinácté.

Závěrečnou soutěží letošní Rally Sprint Série byla Bonver Partr Rally Vsetín, která se jela již po třinácté. Na start se postavilo celkem devadesát devět soudobých a třináct historických vozů. Čekala na ně trať dlouhá 244 kilometrů s osmi rychlostními zkouškami. A na Valašsku se vždy jedná o technicky náročné erzety. V absolutním pořadí dominovaly vozy kategorie R5. Vyhráli Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou (Ford Fiesta R5) před Ondřejem Bisahou a Jiřím Hovorkou (Škoda Fabia R5) a Jaroslavem a Erikem Melichárkovými (Škoda Fabia R5). Absolutní pořadí Rally Sprint Série pak ovládl bývalý autokrosový závodník Karel Kupec navigovaný Ondřejem Krajčou (Peugeot 208 R2).

Pro výborný výledek si dojeli Jindřich Štolfa se Zdeňkem Hawlem ve voze Škoda 130 RS. Štolfův atraktivní styl jízdy doplněný přesným diktátem Zdeňka Hawla znamenal 31. místo v absolutním pořadí, jedenadvacáté v Rally Sprint Sérii, ale také vítězství jak ve třídě 17, a hlavně poprvé ve skupině 14 -18, kde porazili mnohem silnější vozy. Na Vesníku – rychlostní zkoušce číslo 7, byli dokonce sedmadvacátí absolutně. "Byla to opět krásná soutěž se zajímavými rychlostními zkouškami, které naší posádce i autu vyloženě sedí. Za povedený výsledek jsme moc rádi," hodnotil závěrečnou soutěž Rally Sprint Série Jindřich Štolfa. Zdeněk Hawel dodává: "Atmosféru zdařilé soutěže doplnila i podzimní prosluněná valašská příroda. Už po několikáté musím říci, že sedět vedle Jindry v soutěžním autě na náročných erzetách, je neopakovatelný zážitek."

Zmiňovaná posádka vyhrála v celkovém hodnocení RSS s výrazným náskokem třídu 17 a obsadili stříbrnou příčku ve skupině 14 . 18. "Auto jsme měli opět špičkově připravené od našeho týmu Autoservis Juřena. Jediné, co nás mrzí mje úbytek soutěží, když nám v průběhu sezóny zrušili Rally Jeseníky a Rally Most se jede pouze jako exhibice," posteskl si Štolfa.

Tečkou za vydařenou sezónou posádky, v níž ještě Jindřich Štolfa také dvakrát startoval s Miroslavem Krčmářem s historickým vozem Rover Metro, bude slavnostní setkání týmu, mechaniků a dalších spolupracovníků. Na něm se také bude hovořit o výhledech do příští sezóny.

Foto: Michal Štolfa

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!