Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 10. 2016 17:04 − 3469× − 0

Tänak stále nedokázal nalézt na vedoucího Ogiera recept

Wales Rally GB dnes pokračovala druhou etapou a tempo nadále udávali Sébastien Ogier s Junienem Ingrassiou.

Druhým dnem dnes pokračovala Wales Rally GB a stejně jako včera byl na programu celý den bez servisu, navíc se harmonogram obešel i bez přezouvací zóny, takže to, co si posádky ráno obuly na auto a vzaly do kufru, to jim muselo vydržet celou sobotu. Dnes itinerář soutěže obsahoval nejkratší test celé rally, plných 1,8 km dlouhou vložku Cholmondeley Castle, která nebyla, jak by se mohlo očekávat, okruhovou superscpeciálkou, spíše měla charakter rovinek s pár zatáčkami. Naopak nejdelší vložku představovalo Dyfi s 21 ostrými km a celá etapa dala dohromady 99 kilometrů vložek. Po včerejšku byl ve vedení Ogier, jenž měl lehce před půlminutu náskoku na Tänaka.

Dnes začal nejlépe Tänak, který vyhrál úvodní sobotní test a v první polovině dne přidal ještě jeden nejlepší čas. Ogier pak zaznamenal jeden vyhraný test a další přidal Neuville. Ačkoliv Estonec byl třikrát rychlejší než Francouz, nic to nezměnilo na pořadí na čele a příliš se neměnil ani rozestup této dvojice, protože Ogier měl nadále lehce přes půlminutu náskoku. Neuvillovi na průběžné třetí příčce se podařilo odrazit Paddonův atak a udržet se před týmovým kolegou, pátý jel nadále Meeke, který udělal dopoledne dva defekty a připravil se o obě rezervy, které si vezl v kufru své DS3 WRC.

Odpoledne přidal další dva nejrychlejší časy Tänak, ale to co si na Ogiera najel v RZ13, 14 ztratil na následující a to znamená jediné, že rozestup mezi vedoucí dvojicí se po odjetí druhé poloviny soboty takřka nezměnil a Francouz vstoupí do zítřejší závěrečné etapy nadále na čele s náskokem půl minuty. Už minutu ztrácí na třetím místě Neuville, který nadále drží za svými zády Paddona, jemuž na Belgičana chybí 12 sekund. Skoro tři čtvrtě minuty na pátém místě ztrácí Meeke, který se dnes dle svých slov nedokázal dostat pořádně do tempa.

Na šestém místě, minutu za Britem, jede Sordo se třetí i20 WRC, sedmý je lepší z dvojice M-Sportu Ostberg. Tomu se však nebezpečně přiblížil osmý Latvala, protože jestliže po první etapě ztrácel Fin na Nora minutu a šest sekund, po sobotě mu zbývá ze ztráty posledních sedm vteřin a lze čekat, že pilot Fiesty WRC bude mít co dělat, aby Polo za svými zády udržel. Dvě a půl minuty nazpět následuje devátý Lefebvre a desítku uzavírá Camilli, který dnes dokázal překovat nejrychlejšího pilota WRC2 Lappiho.

Ve WRC2 byl dnes hned 5x rychlejší Suninen Lappiho, avšak pro prvního jmenovaného Fina fungovala situace tak, že když byl rychlejší, tak najel sotva vteřinu na továrního jezdce Škody, když byl naopak rychlejší Lappi, budoval si náskok po větších objemech času. Když navíc ještě Suninen odpoledne obdržel 10 sekund penalizace, je rozdíl mezi dvojicí na čele téměř minuta a Lappi je na nejlepší cestě k výraznému posílení svých titulových ambicí. A co je pro Suninena ještě horší, pomalu se dnes na něj dotahoval Tidemand, jemuž k jeho druhé příčce chybí posledních 12 sekund. Čtvrtý je Kopecký a pátý je nadále Aasen, jemuž však na českého jezdce chybí dvě minuty. Kdyby někdo pátral po časech i20 R5 v rukou Abbringa, nedočkal se ani dnes, vůz vypověděl službu ještě před dnešní první RZ kvůli transmisím a nizozemský jezdec tak zatím v rally odjel asi sedm kilometrů první páteční RZ a jinak poctivě sbírá penalizace za rally2.

Wales Rally GB – po RZ16
1.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC2:43:25,3
2.Tänak Ott – Mõlder RaigoFord Fiesta RS WRC+33,8
3.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai NG i20 WRC+1:34,5
4.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai NG i20 WRC+1:47,1
5.Meeke Kris – Nagle PaulCitroën DS3 WRC+2:29,5
6.Sordo Dani – Martí MarcHyundai NG i20 WRC+3:36,0
7.Østberg Mads – Fløene OlaFord Fiesta RS WRC+4:15,0
8.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+4:22,2
9.Lefebvre Stéphane – De Turckheim GillesCitroën DS3 WRC+6:52,7
10.Camilli Eric – Veillas BenjaminFord Fiesta RS WRC+7:35,6

Soutěž můžete sledovat online na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!