Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 10. 2016 21:43 − 6736× − 3

Vysvětlení hadí historky z Walesu

Spolujezdec Madse Ostberga Ola Floene musel v průběhu Wales Rally Gb k medikům, protože měl podezření na hadí kousnutí.

V cíli jedné z rychlostních zkoušek právě dokončené Welšké rally se nechal Mads Ostberg slyšet, že jeho spolujezdce uštknul had a tato informace se zdála být až tak neuvěřitelnou, že mnozí za ní hledali nějaký vtípek. Jak však dnes vysvětluje Ola Floene pro wrc.com, tato bizarně znějící historka se skutečně odehrála a jedinou nejistotou je, zda jej opravdu kousnul had nebo nějaký jiný živočich. Vše se odehrálo v pátek před druhým průjezdem testu Dyfnant, když posádka před zkouškou pracovala na své Fiestě WRC. "V časovém pressu jsme dělali na autě a potřebovali najít nějaké kameny k tomu, abychom je dali pod kola, aby auto neujíždělo. V zídce jsem zahlídl vhodný kámen, takže jsem jej začal rukou uvolňovat. V té chvíli jsem však nic necítil."

"Avšak po dojezdu zkoušky jsem Madsovi říkal, že něco není v pořádku. Dostával jsem křeče do prstu a to bylo divné. Navíc se to začínalo zhoršovat. Když jsme dojeli do Chesteru, vůbec mi nebylo dobře a ruku jsem měl pořádně nateklou," popisuje zážitek ze setkání s místní neznámou faunou Ola Floene a místo něj pokračuje Mads Ostberg, "v sobotu už od rána nebyl ve své kůži. Nechoval se jako normálně. Trpěl tím i na zkouškách, kde při čtení rozpisu neměl obvyklý rytmus, což je u něj nezvyklé. Bavili jsme se o tom a snažil se do dalších zkoušek srovnat, ale bylo to horší a horší. Nakonec jsem se jej ptal, jak se cítí a přiznal se, že vůbec ne dobře. Pak jsem se díval na jeho ruku a viděl dva kousance."

V polovině dne tak Ola Floene vyrazil za doktorem, který mu dal protizánětlivé prášky, které dvojici umožnily zdárně dokončit etapu a potažmo celou soutěž. Ačkoliv nikdo ze zúčastněných nebyl schopen potvrdit, že šlo opravdu o kousnutí od hada, Mads Ostberg si tím je poměrně jistý a jiné druhy fauny vylučuje. "Z mé zkušenosti mohu říct, že pokud vás uštkne had, tak to vypadá přesně tak. V Norsku máme hada, který je jedovatý, ale ne smrtelně pro člověka. Když vás uštkne, tak dostanete lehčí horečku a necítíte se dobře. Ola měl hodně podobné příznaky. Je to bizarní," uzavřel Mads Ostberg.

Komentářů celkem: 3
30. 10. 2016 22:22
0 0
Než had by mi přišel pravděpodobnější nějaký pavouk.
30. 10. 2016 22:24
0 0
taky jsem si to při psaní říkal. Ale Mads to vidí jinak smajlík
31. 10. 2016 15:11
0 0
Původně napsal Michalin STR8
Než had by mi přišel pravděpodobnější nějaký pavouk.

Já nekoušu smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!