1. 11. 2016 20:21 − 1809× − 0

Půlkulaté jubileum oslaví RČK v tradičním termínu

Na říjnové konferenci Svazu rally AČR byl pořadatelům soutěží v ČR představen předběžný kalendář pro rok 2017.

Na říjnové konferenci Svazu rally AČR byl pořadatelům automobilových soutěží v České republice představen předběžný kalendář pro rok 2017. Mezi dvoudenními podniky samozřejmě nechybí ani Rallye Český Krumlov, která napíše v nadcházející sezoně už čtyřicáté páté pokračování. Snaha organizačního týmu jihočeské soutěže vyvrcholí ve dnech 19. a 20. května.

Českokrumlovští se rozhodli svou rallye uspořádat v tradičním modelu, to znamená s pátečním startem na českobudějovickém výstavišti a následnou noční etapou. „Jednáme s městy a obcemi, aby rallye byla příští rok zakotvena v jejich obecně závazné vyhlášce týkající se nočního klidu a posádky i diváci tak nebyli ochuzeni o jednu z nejatraktivnějších části naší soutěže,“ nechal se slyšet ředitel soutěže a předseda pořádajícího ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov Luboš Šalát.

Podrobnější informace o podobě trati a doprovodného programu budou zveřejněny až v dalších měsících. Jisté však je, že 45. Rallye Český Krumlov bude kromě tuzemského šampionátu soudobých i historických automobilů a Rally Legend opět zařazena do kalendáře FIA European Rally Trophy.

New Energies Rallye opět světová

O třetím květnovém víkendu se na jihu Čech uskuteční také šestý ročník New Energies Rallye Český Krumlov, kterou organizátoři po letošní návštěvě prezidenta FIA Jeana Todta opět přihlásili do světového poháru pro vozy s alternativními pohony.

„Od roku 2017 bude tento seriál, konaný pod hlavičkou Mezinárodní automobilové federace podle pravidel rallye pravidelnosti, nově vypsán pouze pro elektromobily. Účast v soutěži ale umožníme i majitelům dalších ekologických aut, ať už půjde o hybridy nebo vozidla poháněná stlačeným zemním plynem CNG,“ uvedl zástupce ČK motorsportu, promotéra všech českokrumlovských podniků, a ředitel New Energies Rallye Pavel Kacerovský.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!