Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 11. 2016 12:14 − 7714× − 2

Volkswagen plánuje Polo R5 a další klientský program

Suverén mistrovství světa končí a co bude dál? Rally však neopouští. Co na to Seb Ogier?

Včera rallyovým světem, nebojme se říci, otřásla zpráva o konci aktuálního hegemona MS Volkswagenu a dnes tým vydal v tiskové zprávě trochu více informací o tom, co jej čeká dál a nemine. Nově se bude zaměřovat na klientský program s trojicí aut – okruhovým Golfem TCR, Beetlem pro rallycross a hlavně má v plánu postavit Polo R5 na základě nového modelu. Jeho vývoj začne v příštím roce a auto by se mělo začít nabízet klientům v roce následujícím. Zatímco první dva jmenované projekty již existují a VW je plánuje posílit, třetí auto bude z gruntu nové a nabízí se otázka, jaký vliv to bude mít na Škodu motorsport s její úspěšnou Fabií R5…

"Volkswagen se chce více zaměřit na klientský program. Na okruzích nabídneme Golf GTI TCR a pro rallycross Beetle GRC. Zákazníkům chceme nabízet ty nejlepší produkty a postavíme nové Polo pro kategorii R5," říká k novinkám z Volkswagenu Frank Welsch a ke zrušení WRC programu dodává, "chci srdečně poděkovat našim jezdcům a spolujezdcům za jejich výjimečné výsledky. Nejsou jenom neuvěřitelně rychlí, ale také extrémně efektivními ambasadory značky. Celý tým okolo Svena Smeetse vybojoval tyto úspěchy díky ohromnému nasazení každého jednotlivce. Pro zaměstnance Volkswagen motorsportu je práce zajištěna i dále," uzavírá Frank Welsch.

Sven Smeets: "Odchodu z MS je nám moc líto, zejména když to bylo nejúspěšnější angažmá v motorsportu v historii značky. Tým dokázal skvělé věci. Současně je ale potřeba se dívat kupředu, protože si uvědomujeme velké výzvy, které stojí před celou značkou. Přeměnou našeho programu chceme přispěk k úspěchu značky Volkswagen. Od teď se soustředíme na nové technologie a náš zákaznický program, kde budeme zastoupeni šířeji a aktivněji," uzavírá Sven Smeets.

Krátce se k nastále situaci na svém facebooku vyjádřil i Seb Ogier, avšak žádné převratnosti od něj čekat nemůžeme: "To nejdůležitější, co teď chci říct: Je mi líto líto našeho fanastického týmu Volkswagen motorsport. Společně jsme prožili čtyři vynikající a úspěšné roky. Chci každému z tohoto skvělého týmu poděkovat za jejich podporu a nadšení. O mě se nebojte, zase se uvidíme!"

Komentářů celkem: 2
2. 11. 2016 17:291 Upraveno 17:33
0 0
tenhle krok přestávám chápatsmajlík , lépe řečeno tuším, že WRC nic, a Fábii R5 nahradí Polo R5, takže vlastně už to chápu!! ale z pozice čecha to chápat nechcismajlík
7. 11. 2016 10:402
0 0
Takže za rok uděláme pápá Škodovce v Rallyesmajlík Konkurovat si určitě nebudou a vyvíjet stejné auta ve stejné třídě je nesmysl.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!