Vlastimil Resl - eWRC.cz
10. 11. 2016 14:59 − 2718× − 0

Jonas Bazy: „Rozhodl jsem se změnit pohonnou jednotku!“

Nepřehlédnutelného golfa vodí v seriálu EDDA Cup Jonas Bazy.

Nepřehlédnutelného dieselového golfa vodí po tratích závodů do vrchu seriálu EDDA Cup Jonas Bazy. Liberecký pilot statečně čelí v nejsilnější třídě E+2000 soupeřům s mnohem silnějšími lancery. Během našeho posezení v restauraci svijanského pivovaru se svěřil, že příští rok hodlá atakovat pódiové pozice. Z tohoto důvodu také mění pohonnou jednotku.

Letošní sezóna je za námi a Jonas Bazy v konečném hodnocení třídy E+2000 obsadil čtvrtou pozici. Nestačil pouze na „3K“ za volanty lancerů – Tomáše Koška, Tomáše Kučeru a Lukáše Kubíčka. „Začátek sezóny byl hodně špatný. Změnil jsem nastavení diferenciálů, což sice zlepšilo jízdní vlastnosti mého golfa, ovšem negativně se to projevilo na spolehlivosti. Na Zbraslavi to znamenalo odjezd už po nedokončené první jízdě, Telnici jsem zase dojížděl pouze s pohonem předních kol. Následně jsem se vrátil k předloňskému nastavení,“ vysvětluje příčinu technických problémů pilot, jemuž se následně dařilo lépe.

„Nejvíce se mi povedl jednoznačně Ještěd. Na Lukáše Kubíčka jsem tam ztrácel vždy zhruba pouhou vteřinu a půl, byť mi půldruhé nadělil v každém výjezdu ze zatáčky. Ke druhému místu mi napomohly havárie či technické problémy soupeřů v nedělní druhé jízdě. Na domácím podniku mě každopádně pódium před zraky mnoha přátel potěšilo. Chybovat před nimi, na to jsem neměl prostor:-),“ usmívá se Bazy a závěrem přidává své plány do nadcházejícího roku. „Příští rok plánuji absolvovat kompletní EDDA Cup. Co bych také jiného dělal? Sedět doma rozhodně nehodlám:-). Rozhodl jsem se také pro změnu pohonné jednotky. Díky ní věřím, že budu schopen bojovat v naší třídě o konečné pódium.“

Foto: Robert Balcar

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!