Martin Viďourek - eWRC.cz
11. 11. 2016 20:20 − 2384× − 0

Dirt Rally – CZ/SK Rally Championship – Germany

Další kolo virtuálního rally šampionátu zavedl účastníky do Německa, konkrétně do vojenského prostoru Baumholder.

GERMANY

Dirt Rally – CZ/SVK CHAMPIONSHIP

Další kolo virtuálního rally šampionátu zavedl účastníky do Německa, konkrétně do vojenského prostoru Baumholder. Na 16 rychlostních zkouškách, lemovanými hinkelsteiny, se rozhodovalo o dalších bodech do šampionátu. Že je Německá rally oblíbená jak mezi českými, tak i mezi slovenskými piloty, dokazuje počet startujících posádek a hlavně počet posádek v cíli, kterých bylo nakonec 32. To je oproti těžkému Finsku dvojnásobný počet. Svou roli hlavního favorita a asfaltového specialisty zde potvrdil Derek, který od samého začátku začal udávat tempo a postupně si budovat náskok. O druhé místo sváděl boj Vida s Ferrim, když se jejich umístění měnilo skoro po každé RZ. Další z favoritů – pilot Dafo bohužel od začátku soutěže výrazně ztrácel na první trojici pilotu. Jako důvod se ukázalo špatné nastavení auta, zejména převodovky. Díky tomu Dafo ztrácel cenné vteřiny na každé RZ. Výsledná ztráta na vítěze nakonec činila skoro jeden a půl minuty a v cíli to stačilo na 4. místo. Vítězem Německé rally se dle předpokladů stal Derek, který si na druhého v cíli dokázal vybudovat masivní náskok 42s. Bitvu o druhé místo nakonec vyhrál Vida, který odrazil mocně finišujícího Ferriho. Tyto dva piloty v cíli nakonec dělilo pouhých 6s. 5 místo po pěkném výkonu obsadil Filda s náskokem 9s na šestého Michálka. Top 10 uzavřel Hudomakki alias Martin Hudec, který svedl pěkný souboj s devátým Pavlem Kauskou. V cíli je tak dělilo jenom 8s. Díky výhře Dereka a “až” třetímu místu Ferriho se nám začíná dramatizovat i boj o celkové prvenství v šampionátu. Ferriho náskok z úvodu šampionátu se začíná pomalu zmenšovat a zdá se, že o celkovém vítězství rozhodne až poslední soutěž ve Walesu.


Ferri v driftu

Kategorii R4 ovládl suverénně pilot Gagne, který se jako jediný dokázal probojovat do top10 celkového pořadí, konkrétně na 8. místo. Ve svých parádních výsledcích pokračuje i nadále pilot sběratel-duší, jenž obsadil druhé místo před pilotem kurre042. Kompletní stupně vítězů tak obsadilo Mitsubishi EVO X. První Subaru v cíli obsadilo až 4. místo a zasloužil se o to dosvadní lídr šampionátu TokiWRC, který i nadále drží první místo pevně v rukou. Začíná se nám ovšem dramatizovat boj o druhé místo mezi Gagnem a sběratelem-duší. I zde bude s největší pravděpodobností rozhodovat až poslední soutěž šampionátu.


Gagne ukázal jak se ma jezdit s R4

Jako vždy máte možnost prohlédnout si celý onboard vítězné posádky (čas 0:51)

Šampionát se nám pomalu blíží ke svému konci a než posádky zavítají do Walesu, tak se zastaví opět v Coloradu, kde se pokusí překonat rekord Sebastiena Loeba na legendárním kopci Pikes Peak. Pro ty, kteří by se chtěli s těmito piloty porovnat, je stále možnost přihlásit se do kategorie R4 a bojovat o cenné body do celkového šampionátu a zároveň začít sbírat zkušenosti pro příští šampionát.. Možnost přihlášení naleznete na pořádajícím webu OnlineArena.cz. Jako poslední se do šampionátu přihlásil i další reálný rally jezdec, kterým je Honza Šlehofer. Vítáme tě a přejeme hodně zdaru!

Kompletní výsledky Německé rally naleznete zde.

Tabulka šampionátu je k dispozici zde.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!