Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 11. 2016 22:30 − 7190× − 5

Toyota by brala kohokoli z osiřelých jezdců VW

Tommi Mäkinen nepreferuje ani jednoho z trojice bývalých jezdců VW a brala by do svého týmu kteréhokoliv.

Toyota Gazoo Racing vracející se v nadcházejícím roce do MS má zatím pod smlouvou jediného jezdce – Juhu Hänninena, i když některé spekulace hovořily o podepsání kontraktu také s Esapekkou Lappim, který po letošku opouští Škodu motorsport. Zatím má tedy jistotu jen první jmenovaný Fin, který spolu s šéfem týmu Tommim Mäkinen odjezdil při testech nejvíce kilometrů a v sezóně 2017 nebude chybět ani na jednom podniku MS. Avšak stále zbývá dořešit otázku, kdo jej doplní, protože odchod VW z WRC uvolnil tři jezdce a v Toyotě o ně mají zájem.


Foto via Planetemarcus

Jak navíc šéf týmu říká, sedačku v Yarisu WRC nabídnou všem třem a uvidí se, kdo nakonec kývne na nabídku. "Přirozeně nás zajímají všichni tři jezdci. V týmu teď právě řešíme různé možnosti. Naše přípravy pomalu směřujeme i k roku 2018, ale úspěch samozřejmě vyhlížíme, co nejdříve to půjde. Je možné, že budeme moci do týmu vzít jednoho z tria Volkswagenu a tím posílit naše šance," říká Tommi Mäkinen serveru autosport.com.

Čtyřnásobný mistr světa však neopomíná zdůraznit, že Juho Häninen má jistotu startů na všech podnicích a týmu tím pádem zbývá už jenom jeden vůz, který objede všechny soutěže seriálu. Třetí auto přibude totiž později. "Plán je takový, že třetí Yaris nasadíme v dubnu na Korsice. Dvě auta pojedou všude a třetí jen na vybraných soutěžích," vysvětluje Tommi Mäkinen a dodává, "Juho pojede všechny soutěže, protože potřebujeme jeho zpětnou vazbu a taky potřebujeme, aby vyhodnocoval jak se auto chová ve srovnání s testy, které jsme absolvovali." Dlouho to vypadalo, že druhý Yaris WRC dostane Esapekka Lappi, ale mistr Evropy z roku 2014 přiznává, že konec VW jeho šance notně pochroumal: "Trio od Volkswagenu jsou ti nejlepší jezdci na světě a nyní jsou k mání. Nemám na to, abych se jim rovnal, takže je zřejmé, že dostanou přednost."

Komentářů celkem: 5
11. 11. 2016 23:521
0 0
Lappi se musel tlouct do hlavy kdyz cetl zpravy o konci VW... Tech tri sedacek je velka skoda, navrat Toyoty mohl jinak dat nekomu novymu sanci.
12. 11. 2016 09:372
0 0
Lappi je Fin, to je cajk, to se auto u Tommiho najde smajlík
12. 11. 2016 12:393
0 0
V asfaltové verzi ta nákupní taška nevypadá až tak nejhůř ( zajímavé je umístění zpětných zrcátek - posádka vozu asi sedí v zavazadlovém prostoru, kam se v civilním provedení vleze tak 10 lahváčů v řadě) , pardon, zase jsem to popletl, těch 10 lahváčů se vleze do do 5-místné TOYOTY AYGO. YARIS je samozřejmě o třídu větší.
12. 11. 2016 12:474
0 0
mě ten Yaris připomíná Metro 6R4 součastnosti smajlík .Jinak je mi Lappiho líto. Snad se pro něj najde místo
13. 11. 2016 12:215
0 0
Jo, taky tam to metro vidím smajlík Uvidíme na trati, už aby to bylo smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!