13. 11. 2016 11:40 − 3849× − 2

Pirelli se nebude registrovat do MS 2017

Pneumatikářská společnost Pirelli nepřipravuje pneumatiky pro nová WRC, která se objeví v šampionátu v příštím roce.

Pneumatikářská společnost Pirelli nepřipravuje pneumatiky pro nová WRC, která se objeví ve světovém šampionátu v příštím roce. V elitní kategorii tak zůstanou pouze výrobci Michelin a D-Mack.

Zástupci Pirelli uvedli, že v rally budou působit i nadále. "Rally je forma motorsportu, kterou máme rádi a i nadále ji budeme nadšeně podporovat. Nicméně, nebudeme homologovat novou pneumatiku pro příští sezónu. Soustředíme se na zhruba 300 dalších šampionátů po celém světě," řekl Paul Hembery, šéf Pirelli Motorsport.

Juniory v rámci ERC bude Pirelli podporovat i nadále. "To dokonale spadá do naší filozofie podpory mladých soutěžáků. Většina jezdců začíná svojí kariéru v národních šampionátech a my se budeme snažit dodávat naše nejnovější výrobky těmto mistrovství po celém světě. To posílí v budoucnu naše jméno v tomto sportu," dodává Hembery.

Sluší se dodat, že se zájem o Pirelli v posledních letech rok od roku zmenšoval. Uplynulý rok byl bez Roberta Kubici, který na italskou značku spoléhal, a tak jediným zástupcem, který letos využíval služeb Pirelli, byl Lorenzo Bertelli. Ve WRC2 startoval na pneumatikách Pirelli od poloviny sezóny Nicolas Fuchs. Nebyla to úplně dobrá volba, na konkurenčním obutím získal lepší výsledky včetně prvenství v Argentině. Poslední možnost na vylepšení výsledku (jak svého, tak i Pirelli) má Fuchs v Austrálii.

Komentářů celkem: 2
13. 11. 2016 11:481
0 0
Ma to logiku, tahle auta bude smet ridit par vyvolenych v par zavodech. Kolik jezdcu by aspon teoreticky obulo Pirelli? Teoreticky vlastne nikdo (žádná továrna nejede Pirelli a netovární auta nebudou...). A prakticky nema smysl vyvijet pneu pro 1-2 jezdce a možná jen na některé závody.
14. 11. 2016 01:032
0 0
Není nad to, když si někdo vylobuje exkluzivitu, která ho ovšem po čase dožene. Pravidlo vymyšlené proti ostatním zamířilo do vlastních řad smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!