Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 11. 2016 16:07 − 9384× − 9

Současná Pola WRC nemusí z MS zmizet

Volkswagen oznámil stažení se z mistrovství světa, ale je otevřen nabídce současných vozů soukromníkům.

Poslední čtyři roky nepoznalo MS v rally jiného mistra, než Volkswagen motorsport a jelikož německý tým ohlásil po letošní sezóně stažení se z šampionátu, tak se čekalo, že Pola WRC už nebude možnost vůbec vidět. Avšak jak dnes informuje server autosport.com, tak Volkswagen zvažuje možnost, že by mohl současné Pola pronajímat soukromníkům do Privateer´s cupu, jenž bude napřesrok vypsán. "Možnost pronájmu současných aut pro příští sezónu budeme řešit. Můžeme k tomu přistoupit různými způsoby, ať už bychom auta provozovali my nebo přímo soukromý zájemce. To musíme prodebatovat," říká mluvčí Volkswagenu

Tím pádem se otevírá šance na něco, co bylo poslední čtyři roky zapovězeným a Polo WRC bude možná k dispozici i dalším jezdcům, než trojici Ogier, Latvala a Mikkelsen, kteří jej pilotovali v MS. Možnost pronajmout si mistrovský vůz sezón 2013 – 2016 pak má znamenat první vlaštovku značící změnu myšlení Volkswagen motorsportu směrem ke klientskému sportu.

Navíc to není z Hannoveru jediná novinky. Již dříve se objevily na zahraničních webech zprávy o tom, že Volkswagen chce homologovat Polo GTi WRC 2017 a tým se nechává slyšet, že homologační proces chce dotáhnout co nejdál, i když není jisté, jestli až k úspěšnému konci. "Chceme tento projekt dotáhnout do konce. Ušli jsme 98 % cesty a nechceme skončit dřív, než dojdeme do cíle. Projdeme dokumenty k homologaci a budeme se ji snažit dotáhnout co nejdál," dodává dále mluvčí Volkswagenu a pokračuje, "auto ale nemůže být úplně homologováno, protože k získání razítka od FIA je potřeba, aby s ním někdo závodil," uzavírá mluvčí. Na závěr jen dodejme malou spekulaci, která také koluje internetem. Nestane se, že Pola GTi WRC, která směřují k homologaci nakonec přeci jen převezme RedBull, který je nasadí i když Volkswagen zatím přesun nových speciálů do soukromých týmů vylučuje?

Komentářů celkem: 9
16. 11. 2016 16:40
0 0
Jediný způsob,jak na tom úplně neprodělat kalhoty a ještě mít "zadarmo" reklamu.Hlavně,když už došli tak daleko,tak je to rozumná volba.
16. 11. 2016 16:46
0 0
Myslim ze si zkratka nechavaji otevrena zadni vratka, coz je pri tom kolik uz do toho nasypali a jak relativne malo jim zbyva k dokonceni logicke. Ja bych byl jen rad kdyby to nekomu predali! Otazka je komu? Red Bull jako hlavni sponzor je fajn, ale budou potrebovat technicke zazemi s lidmi schopnymi to auto provozovat. Leda ze by Red Bull zalozil vlastni tym a lidi od VW presli k Red Bullu? Nebo je nekde tym typu M-Sport ktery ma vazby na VW? Myslim ze Prodrive muzeme po zkusenostech s Mini vyloucit, i kdyz jeden nikdy nevi.
16. 11. 2016 18:34
0 0
Že by třeba Nasser nakonec Polo R WRC přeci jen zkusil? Zajímavá je ta myšlenka homologace, to zní, jako kdyby se o možném "pokračování" Pola GTI WRC jednalo, že nejde jen o internetové spekulace... Oifovo: tak pokud vezmeš tvé podmínky, tedy dobré vazby na Red Bull, kontakty na "koncern", technické zázemí rallyteamu a zkušenosti, tak by určitě nebylo těžké najít "externí tým". Třeba u našich jižních sousedů.... (nicméně to jsem jen propojil tvé "podmínky"). No uvidíme, co bude po Austrálii.
16. 11. 2016 19:48
0 0
tak jižnímu sousedovi by Polo určitě nevadilo, to by aspoň měl techniku jak Neubauer smajlík
16. 11. 2016 22:53
0 0
Takže zadní vrátka jaxfině a nový pola wrc 2017 nakonec možná v pseudo netovárním týmu uvidíme?? Jsem mimo, nepochopil sem to, nebo se to mezi řádky píše? Já doufám...... smajlík
16. 11. 2016 23:01
0 0
Za sebe si myslím, že převzetí Pola GTi WRC pro příští rok nějakým soukromým týmem je spíš ve stadiu přání otcem myšlenky
17. 11. 2016 09:38 Upraveno 09:39
0 0
No možná to vidím moc optimisticky....
17. 11. 2016 20:02
0 0
Hlavně na to neni moc času. Aby taky Ogi a spol zatím nepodepsali jinde.
Někde se psalo, že by Red Bull převzal celej tým, takže lidi by zůstali asi stejný, většinou.
17. 11. 2016 21:16
0 0
Taky jde o další vývoj i když nyní je auto shopné jezdit asi na špici.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!