Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 11. 2016 16:36 − 9225× − 7

Testovací double pro Seba Ogiera

Přidáno video|Po vývoji Pola WRC, které se na tratích s největší pravděpodobností neukáže, si Ogier vyzkoušel už i Yaris a Fiestu.

Jestli je někdo z jezdců v pozici, že si může vybírat, tak je to bez pochyby Sébastien Ogier, který se nejprve ve středu ve Španělsku povozil s Yarisem WRC a dnes ve Walesu s Fiestou WRC a postupně tak naplňuje svá dřívější slova, že by si rád před podpisem smlouvy u některého z týmů vyzkoušel všechny dostupné vozy. Zatím tak má na kontě polovinu a naskýtá se otázka, jestli Hyundai a Citroen přehodnotí svůj názor, že někomu bez smlouvy auto k vyzkoušení nepůjčí.

Ve Španělsku si Ogier s Ingrassiou mohli Yaris WRC vyzkoušet jak na asfaltu, tak i šotolině a jak cituje šéfa Toyota Gazoo Racing server autosport.com, jednání mezi pilotem a týmem probíhají. Dle některých, nepotvrzených, zdrojů obdržel Francouz tučnou nabídku 10 milionů € a dvouletou smlouvu s ve Finsku sídlícím týmem. To však Tommi Mäkinen nepřekvapivě nepotvrdil: "Jak jsem řekl, s jezdci jednáme, ale zatím jsme jim nabídky nedali," čtyřnásobný mistr světa také potvrdil to, co se vědělo již dříve, že Toyota do šampionátu odstartuje se dvěma vozy a třetí bude až později: "Do jara pojedeme jen se dvěma auty a Juho Häninen se zúčastní všech podniků."

Dnes se francouzské duo přesunulo na Britské ostrovy, kde pro ně připravil Malcolm Wilson test Fiesty WRC ve Walesu na cestách, kde se jezdí při Wales rally Walter's Arena. Podle autosport.com jezdili Ogier s Ingrassiou od devíti ráno až do oběda a stihli najet necelých 50 kilometrů. Testu byli kromě šéfa týmu přítomni i Ott Tänak a technický ředitel M-Sportu Christian Loriaux.

Jak cituje britský server své zdroje, test se zdál probíhat úspěšně: "Vypadalo to, že test probíhal zdárně. Sebastien si trať projel nejdříve civilním autem, pak jednou pomaleji na seznámení se s Fiestou a pak na to šlápl. Vypadal spokojeně a v průběhu si nechal dělat i nějaké úpravy na nastavení podvozku. V jednu chvíli to vypadalo, jako kdyby šlo o běžný test s cílem nastavit auto." Nyní se tedy nabízí otázka, zda-li změní svůj názor zbývající týmy, přičemž Michel Nandan se nechal slyšet, že Ogiera nenechá zkoušek i20 WRC a u Citroenu to taktéž nevypadá nejnadějněji, protože se francouzskému týmu nedaří najít potřebné finance k zaplacení Ogiera.

Komentářů celkem: 7
25. 11. 2016 17:201
0 0
A teď z toho vyleze, že VW pouze kecal, Ogi vyzkoušel auta a teď řekne, jak jsou na tom a hurá na další sezónu.
25. 11. 2016 17:322
0 0
i to se může stát, ale tím by asi padl jeho kredit, kdyby dělal pouze špiona, ale člověk nikdy neví a myslím, že hyundai i citroen se spíše této situaci chtějí vyhnout, pokud by to tak opravdu bylo.
25. 11. 2016 17:513
0 0
Nemyslím si, že by to tak bylo. Byla to spíš myšleno jak vtípek.
25. 11. 2016 17:564
0 0
Uvidíme, co ten Red Bull...
25. 11. 2016 18:125
0 0
kdyby tohle Ogi udělal, tak by dostával od všech takové kápky, až by to pěkné nebylo. Si myslím, že to zapotřebí nemá
26. 11. 2016 13:027
0 0
ogimu muze byt nejaky kredit ukradeny. on je nejlepsi rally jezdec soucasnosti a to je to,co se pocita pri podpisu nove smlouvy. a na druhou stranu je dost velky perfekcionista,takze mala spionaz u konkurence by mu asi pomohla. a kdyz se to dobre navlece, ogi bude vsechny chvilku vodit za nos, vyjednavat a testovat, tak mu pak v podstate nikdo nedokaze,ze to byla bouda. zvlast kdyz redbull 'odtajni' sve plany az na posledni chvili...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!