26. 11. 2016 10:53 − 3912× − 0

Trabant-Wartburg Racing Cup 2016 v cíli

Soutěžní sezona 2016 se pomalu blíží ke svému závěru a tak nastává čas hodnoceni také jubilejního, již 10. ročníku TWRC.

Soutěžní sezona 2016 se pomalu blíží ke svému závěru a tak nastává čas hodnoceni také jubilejního, již 10. ročníku TWRC. V sezóně 2016 se na start postavilo celkem 38 posádek ve 4 různých třídách, které na tratích předváděli krásné a vyrovnané souboje a myslím, že i početní diváci podél tratí různých závodů museli být spokojeni. Do seriálu TWRC 2016 byly zařazeny opět závody rallye, slalomu, jízd pravidelností a revivalů a jezdci bojovali ve třídách různě upravených vozů.

Ve třídě Trabant A1, tedy třídě vozů s menším stupněm úprav zvítezil Jan Votava, který letos jel poprvé plnohodnotně celou sezonu a dokázal porazit i zkušenější závodníky. Startoval většinou na slalomových závodech, kde pilně sbíral zkušnosti a na konci sezony si vyzkoušel i závod rallye, kde mu dělal spolujezdce otec Zdeněk. Druhé místo vybojoval Vlastimil Knapp, který část sezony obětoval, když na totožných závodech ďelal spolujezdce otci Jiřímu ve třídě A2. Třetí místo obsadila posádka Stanislav Pelc – Pavel Chlustina. Za nimi se sařadili další 4 posádky.

Třída vozů Trabant s maximálním možným stupněm úprav, tedy Trabant A2, se stala, stejně jako v loňském roce, kořistí zkušené posádky Jiří Formánek – Jiří Melich, kteři na závodech, kde startovali, nenašli přemožitele. Během sezóny dokazovali nejen svoji zkušenost, ale i technickou převahu díky neustálému vývoji svého vozu. Druhé místo, tedy polepšení proti loňskému roku, pak vybojovala posádka Richard Kříž – Daniel Kabourek, kterým pomohla velká spolehlivost a výrazné zrychlení, oproti minulým sezonám. Povedenými závody na konci sezony se na třetí místo těsně propracovala posádka Radek Zajíc – Josef Čermín. Pod pódiem se seřadilo dalších 12 posádek, což je zatím největší počet, který startoval ve třídě A2.

Třída Wartburg a ostatnich vozů do 850 ccm byla letos obsazena pouze sporadicky a její jediní účastníci, Stanislav Bláha s Bohuslavem Řihoutem, ji také vyhráli. V této třidě startoval ještě Jiří Formánek, který zkoušel ve svém Trabantu motor vlastní výroby o obsahu 800 ccm, ale cíl závodu bohužel nespatřil.

Hodně početně, celkem 15 posádek, byla zastoupena třída Classic, která zahrnovala závody Revival a závody Seriálu Historic. Prvenství vybojovala posádka Jiří Mikulka – Karel Vodochodský, kteří si o jedno místo polepšili proti roku 2015. Druhé místo patří posádce Jan Poupě – David Filip a třetí místo z loňského roku obhájil Ota Gernát s Ladislavem Svobodou.

Ve letošní sezoně TWRC se představilo, mimo již výše jmenovaných, i hodně jezdců, kteří v minulosti pilotovali vozy z NDR a kteří stále dokazují, že nic neztratili ze svého jezdeckého umění. Namátkou můžeme jmenovat posádky jako je Jiří Webinger, Václav Civin, Rudolf Chlad, Jiří Kolovrátek, Ivan Rejmon, Jiří Polák, Aleš Hodouš, Pavel Šlemín, Oldřich Jurka, Hynek Středa a další….

V sobotu 26.11.2016 od 17.00 hodin proběhne slavnostní vyhlášení výsledků, jehož součásti bude tradičně také setkání bývalých a současných jezdců, kteří jsou nakažení vůní benzínu s olejem.

Rádi bychom tímto poděkovali všem partnerům za spolupráci a všem pořadatelům závodů, na jejichž tratích se TWRC představil.

Kompletní výsledky a informace o poháru TWRC najdete na stránkách www.twrc.zde.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!