2. 12. 2016 14:57 − 2012× − 0

Vojta Štajf v Praze se (staro) novým spolujezdcem

Lepší konec sezóny pro Klokočka ŠKODA Czech National Team už být nemohl: třetí místo v Rally Příbram.

  • Tradiční závěr sezony: Vyvrcholení úspěšného roku doma v Praze
  • Místo Rajnohy naviguje Karel Janeček: Poděkování za velkou podporu
  • Nízké startovní číslo 4 zavazuje k souboji o čelní umístění
  • Úspěšné účinkování Klokočka ŠKODA Czech National Teamu v sezóně 2016 ukončí již zítra tradiční exhibiční podnik Tipcars Pražský Rallysprint. Pro tento volný závod dojde v posádce ke změně na postu navigátora, který František Rajnoha přenechá Karlu Janečkovi, spoluzakladateli projektu Racing 21. A start zeleno-šedé Fabie R5 na pražském rallysprintu bude i poděkováním fandům za podporu v letošním roce zakončeném bronzem v MČR 2016.

    „Pražský rallysprint je pro mě speciálním závodem s jedinečnou atmosférou danou jednak tím, že se odehrává nedaleko mého bydliště, a také faktem, že jsem zde v roce 1998 poprvé usedl za volant soutěžního vozu,“ objasňuje svůj vztah ke strahovskému klání Vojtěch „Vojtanen“ Štajf, pilot klientského speciálu ŠKODA Fabia R5 týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team. „Já už jsem se letos najezdil dost, ať si to na chvíli taky zkusí někdo jiný,“ s typickou ironií dodává spolujezdec František „Fera“ Rajnoha a naráží tak na změnu na pravém sedadle vozu. Jeho úlohu totiž na rallysprintu obsadí Karel Janeček – člověk, bez kterého by projekt Racing 21 nikdy nevznikl. Celý tým mu tak chce poděkovat a nechat ho okusit pocity z jízdy ve špičkovém soutěžním voze R5 tak, jak je letos zažívali Štajf s Rajnohou.

    „S Karlem to není premiéra, už jsem s ním zde jel v roce 2014 v produkčním Subaru. Letos si ale zkusí špičkovou techniku vozu našeho společného týmu. A přestože jde o exhibiční podnik, budeme se snažit být co nejrychlejší a potvrdit to, co jsme letos dokázali – být stabilně v úzké špičce české rally scény,“ nedává si malé cíle domácí pilot Vojta Štajf a s úsměvem dodává: „Letos bude ale podium viset hodně vysoko, vzhledem ke skvělé konkurenci jezdců a techniky. Každý by ale chtěl dojet lépe, než je jeho startovní číslo, což by pro nás s Karlem znamenalo získat medaili. Takže se budeme muset snažit…“

    „Bednu jsem na Pražském rallysprintu už zažil, když jsem před třemi lety svezl manželku Milanu a spolu jsme stanuli na třetí příčce. Tehdy nám ale hrály do karet zimní podmínky a kluzká, zčásti šotolinová, trať chuchelského dostihového závodiště. Asfaltový Strahov bude víc o technice, přesnosti a správném brzdění, na což jsme se zaměřili při posledním testu,“ nenechává Štajf nic náhodě. A jak se příprava povedla, se ukáže už zítra v okolí pražského Strahova, kde bychom všem partnerům a fanouškům rádi poděkovali za podporu v náročné sezoně Mistrovství České republiky a zároveň jim zkrátili čekání na rok 2017, kde se v ještě nabitějším seriálu opět ukážeme.

    Kdo Tipcars Pražský Rallysprint přímo nenavštíví, může počínání týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team sledovat na dálku přes partnerské weby www.auto.cz a www.isport.blesk.cz, kde budou k vidění vide stejně jako na týmovém YouTube kanálu a facebooku Racing 21.

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!