Tomáš Vaněk - eWRC.cz
2. 12. 2016 15:27 − 2433× − 0

LEGENDY pojednou v Praze na plný plyn

První prosincový víkend uzavírá sezónu v automobilových soutěžích tradiční Pražský rallysprint.

  • soutěžních rallye speciálů
  • 6 nejrychlejších jezdců
  • Přes 1 000 koní na jednom místě
  • Od specifikace R3, přes nejlepší R5 a WRC, až po legendy rallye
  • První prosincový víkend uzavírá sezónu v automobilových soutěžích tradiční Pražský rallysprint. A hlavní roli sehraje na pražském Strahově tým Legend, který se poprvé v letošní sezóně objeví v plné zbroji. Tento tým podporovaný motoristickou slavností Legendy ukáže pohromadě všechny své závodní hvězdy.

    Pražský rallysprint bude už po dvaadvacáté příjemným zpestřením přícházející zimy a jedním z nejatraktivnějších podniků, který uzavře letošní domácí sezónu v rallye. Stejně jako minulý rok se očekává útok několika desítek tisíc fanoušků na pražský Strahov, kam si přijdou užít neskutečnou atmosféru soubojů rozevlátých soutěžních speciálů, a stejně tak rozdováděných rallye jezdců, oslavujích závěr letošní sezóny.

    Letošní startovní listina navíc připomíná návrat do nejlepších let Pražského rallysprintu ze začátku nového tisíciletí. Startovní rampou projede v sobotu 3. prosince hned 9 soutěžních speciálů nejvyšší kategorie WRC a k tomu 12 nejnovějších rallye vozů kategorie R5. Doplní je další dva speciály Škoda Fabia S2000, čtyři zadokolkové Porsche 997 GT3 a několik rychlých předokolek.

    Na startu nebude chybět čtveřice jezdců, kterou celý rok podporuje tradičí unikátní motoristická slavnost Legendy. Pod jedním týmovým stanem Legend se společně v servisní zóně objeví Škoda Octavia WRC EVO III, kterou bude stylem „dveřmi dopředu“ vodit Jan Černý z Mogul Czech National Teamu, dále Ford Fiesta R5 s Ondřejem Bisahou z CERS Faster Rally Teamu, Škoda Fabia R5, kterou si vezme do ruky Zdeněk Pokorný a rychlá předokolka Citroen DS3 R3T MAX, se kterou se bude snažit škádlit rychlejší jezdce Jakub Rejlek z CERS Faster Rally Teamu. Ten si navíc vedle sebe na horké křeslo spolujezdce posadí známého moderátora hlavního zpravodajství TV Prima Tomáše Hauptvogela.

    Legendy nenechají na holičkách ani příznivce starších rallye speciálů, protože rozsáhlou prezentaci moderní techniky doplní Petr Žáček se svojí brutální Audi S1 Quattro a Jaroslav Petrásek s legendárním Porsche 911. Pražský rallysprint tak nabídne všem návštěvníkům jedinečnou možnost vidět tuto rychlou šestici aut a jedzců pohromadě.

    Pražský rallysprint se koná v sobotu 3.12. v Praze na Strahově a první posádka startuje v 9:15h.

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!