Oficiálně: M-Sport s Ogierem a Tänakem

M-Sport právě potvrdil, že příští rok pojede s dvojicí Sebastien Ogier a Ott-Tänak.

M-Sport právě potvrdil, že příští rok pojede s dvojicí Sebastien Ogier a Ott-Tänak. Zatímco Ogier pojede znovu s Julienem Ingrassiou, Ott Tänak bude mít nového spolujezdce Martina Järveoju, bývalého spolujezdce Karla Kruudy.

"Příští rok bude mnoho nových věcí, ale moc se na to těším," přiznal po podpisu smlouvy Seb Ogier. "Budeme mít novou generaci vozů WRC a nový tým, takže to bude vzrušující období. Do Monte Carla už moc nezbývá a já toho v autě zatím moc nenajezdil, ale uděláme vše pro to, abychom byli připraveni. Cítím, jak je Malcolm a celý tým hladový po úspěchu. Je úsměvné, když jsem na tiskové konferenci po Walesu říkal, že by bylo hezké s ním někdy spolupracovat. Nečekal jsem, že to bude tak rychle. Těším se na spolupráci s M-Sportem a budeme útočit na nejvyšší příčky."

"Měl jsem skvělou sezónu 2016," vzpomíná Ott Tänak. "Získali jsme spoustu zkušeností a stal jsem se silnějším jezdcem. Zrychlil jsem a už se moc těším na novou éru. Natestoval jsem hodně s novým vozem, je to opravdu pořádný krok vpřed. Je to poprvé, co jsem se zúčastnil vývoje nového vozu. Auto je úžasné a jiné ve všech směrech. Napřed jsem si myslel, že více výkonu přinese problémy, ale hoši odvedli skvělou práci. Bude to vzrušující sezóna a celý tým má stejný cíl. Také je skvělé mít v týmu Seba a Juliena. Letos jsme spolu svedli několik soubojů a jsem si jist, že tak tomu bude i příští rok. Už se nemohu dočkat, až to začne."


Foto: M-Sport

Spokojený musí být i Malcolm Wilson. "Na Monte Carlu budeme mít na autě číslo 1 a nejsilnější jezdeckou sestavu za mnoho let. Je tak jasné, jak to bude vzrušující. Věříme, že jsme postavili mimořádné auto. Není tajemstvím, jak moc jsem chtěl získat Seba. Hodně jsme na tom pracovali a on teď věří, že nová Fiesta je auto, se kterým může nejlépe obhájit titul mistra světa. Ott měl letos skvělou sezónu a hrál hlavní roli ve vývoji vozu. Jsem si jistý, že první vítězství v MS pro něj není daleko."

Komentářů celkem: 29
13. 12. 2016 12:34
0 0
nokian - jásot je tu proto, že má konečně Ford šanci na titul v jezdcích po víc jak 35 letech....tak dlouhý angažmá v ms bez titulu nemá asi nikdo, nebo?
13. 12. 2016 19:52
0 0
Takhle vysvětlený jásot lze pochopit. Nic víc. Lapidárně: tuhle šanci Ford UTRPĚL (jak jsem "odůvodnil"). Bohudík to není o tom, že bych tomu či onomu týmu stranil. Jen se snažím si zachovat chladnou a racionální mysl; a v tom jakýkoliv jásot nepomáhá, naopak. Smlouva s Ogierem je obchodní tah jako kráva - násobný světový šampion přiloží ruku k dílu a bude Fiestu technicky posunovat dál (mj. i R5ku). Prostě obchodník každým coulem (na rozdíl od správce české státní kasy). Pro můj jásot mně v MS naopak jeden, technicky progresivní, tým chybí. Stále čekám, jestli se najde někdo, kdo bude v jeho "díle" pokračovat.
13. 12. 2016 20:10
0 0
Čekám taky zda Al Atiah to dovede do zdárného konce.A že jsou s Mikelsenem velmi dobří přátelé tak doufám v další team.
AGS
13. 12. 2016 20:28
0 0
Původně napsal nokian
Takhle vysvětlený jásot lze pochopit. Nic víc. Lapidárně: tuhle šanci Ford UTRPĚL (jak jsem "odůvodnil"). Bohudík to není o tom, že bych tomu či onomu týmu stranil. Jen se snažím si zachovat chladnou a racionální mysl; a v tom jaký...

Souhlasím a podepisuji v celém rozsahu. Taky mi chybi technicky progresivní team. A taky mi tam chybí Italové. Byli by určitě oživením smajlík
13. 12. 2016 20:32
0 0
nokian: Jak jsi prosim prisel na to ze nova Fiesta neni top auto? Na trati proti sobe jeste ty auta nejely tak bych s podobnymi prohlasenimi pockal...
14. 12. 2016 07:02
0 0
Původně napsal oifovo
nokian: Jak jsi prosim prisel na to ze nova Fiesta neni top auto? Na trati proti sobe jeste ty auta nejely tak bych s podobnymi prohlasenimi pockal...


Chceš mně přesvědčovat, že auto, které je na počátku vývoje (= před ostrým nasazením) je TOP!!! Ty můžeš mít na mysli posouzení dobré, lepší, nejlepší; a z toho plyne Tvoje reakce.
14. 12. 2016 15:28
0 0
Malcolmovi to taky přeju - ať je jakkoli tvrdej obchodník, tak je velkej rally srdcař a musí dostat další motivaci!
Prcka by byla, kdyby Mikkelsen jel soukromě s VW a všem vytřel zrak.
14. 12. 2016 20:15
0 0
nokian: Co jsi napsal je nesmysl, sorry. I u aut ktera jsou na zacatku vyvoje bude vzdy jedno z nich TOP, tedy nejlepsi. To je totiz vyznam slova TOP. Ze je neco top neznamena ze to nejde jeste vylepsit, znamena to jen a pouze to ze lepsiho (zatim) nic neni. Vylepsit jde prakticky vse a vzdy, to ze treba jeste nevime jak na tom nic nemeni. Tzn ze podle Tve definice by vlastne top nebylo nikdy nic.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!