Andreas Mikkelsen o monackém návratu ke Škodě

Norský pilot zůstal po odchodu Volkswagenu bez práce a na Rallye Monte Carlo se ukáže v barvách Škody motorsport.

Zatímco Seb Ogier i Jari-Mati Latvala po odchodu Volkswagenu našli místo v nejvyšší lize za volantem vozu WRC, jejich nyní již bývalý týmový kolega Andreas Mikkelsen takové štěstí neměl a do Rallye Monte Carlo odstartuje "pouze" ve WRC2. Pro české fanoušky může být velkým lákadlem to, že dvojnásobný mistr IRC se vrací zpět ke Škodě, protože na monackých zkouškách pojede za volantem Fabie R5 a v továrních barvách. Jak na svém webu norský jezdec uvádí, letošek bere jako přechodný rok, který by mu měl pomoci v získání místa ve voze WRC pro sezónu 2018, kdy někteří ze současných jezdců budou opět bojovat o smlouvu a bude tím pádem šance se místo někoho dostat do tovární sedačky.


… vítězné loučení s VW v Austrálii

Letos jsou však již všechna místa za volanty rozebrána a Andreas Mikkelsen vyhlíží k roku 2018. "Sezóna 2017 pro mě bude o udržení se v kolotoči rally a hledání místa v tom správném týmu, kde by šlo bojovat o titul v roce 2018. Zatím nevíce, co nadcházející sezóna přinese. Ale samozřejmě doufám, že budu startovat jak nejčastěji to půjde a pracujeme na programu vybraných podniků," popisuje Andreas Mikkelsen. Jak už sám jezdec předestírá, jeho program není krom Monte úplně jasný a EVEN Management pracuje na tom, aby se Nor ukázal na několika soutěžích mistrovství světa.

K Mikkelsenově situaci pár slov dodává i jeho manažer Erik Veiby, jehož syn Ole-Christian měl podle některých mezi sezónních spekulací pro rok 2017 zamířit právě ke Škodě. Ale odchod VW převrátil věci na ruby."To, že Andreas zůstal bez místa je jako špatný sen. Bavíme se tu o jezdci, který byl poslední tři roky vždy třetí v hodnocení šampionátu a porazil mistra světa při posledním podniku v Austrálii. Když se ohlédneme za sezónou, tak jen Sébastien Ogier, Kris Meeke a Andreas vyhráli alespoň dva závody. Našim cílem bylo, aby Andreas v roce 2017 vybojoval mistrovský titul. Nadále věříme, že mistrem světa bude, ale nyní musíme tyto plány odložit pro rok 2018," uzavírá Erik Veiby.


vzpomínka na časy IRC

"Doufám, že Škodě dokážeme vybojovat výsledek jaký v Monte Carlu chtějí. Jde o obtížnou soutěž, ale už dříve jsem tu zajel dobré výsledky. Letos jsme dojeli druzí a pro Anderse tehdy šlo o první start s vozem WRC v MS. Takže rozhodně máme na soutěž příjemné vzpomínky i přes to, že jde o asi nejnáročnější soutěž kalendáře," uzavírá Andreas Mikkelsen.

Komentářů celkem: 22
22. 12. 2016 14:3521
0 0
Původně napsal Fox
Nikdy jsem bezmezně nevěřil tomu, co se píše. A mé rozhodování v důležitějších věcech rozhodně nezáleží na tom, co někdo někdo napíše - to už bych rovnou mohl volit estébáka Bureše.
Nicméně pořád ještě jsem schopen pochopit psa...


..mrkni na můj dialog s liposh zde: http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=29591#kom
a uvidíš, že nic neuvidíš smajlík
22. 12. 2016 22:1922
0 0
Třeba na tom pracuje D-Mack, když odložili oznámení a nakonec uvidíme Mikeše v Polu v barvách D-Macku. A možná i s parťákem, jako třeba Ostbergem. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!