Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 12. 2016 11:03 − 9563× − 5

Seb Ogier: Malcolm dělá věci srdcem a se zápalem

Sébastien Ogier o své přestupu k M-Sportu a jak vidí nadcházející sezónu.

Pro letošek má Sébastien Ogier hotovo, když stihl podepsat novou smlouvu, poprvé pořádně otestovat nové auto a nyní je doma s rodinou. Další práce jej čeká až při testech na Monte Carlo po Novém roce, takže nyní měl Francouz čas zamyslet se nad tím, co jej čeká a nemine po přestupu k M-Sportu a z rozhovoru s Red Bull vám přinášíme ty nejzajímavější pasáže, které se logicky točí hlavně okolo nástupu do Fiesty WRC.

Asi nikoho nepřekvapí, že doba mezi oznámením odchodu Volkswagenu z MS a podepsáním nové smlouvy byla plná jednání a hledání možností. Ogier s Ingrassiou si otestovali Yaris WRC a Fiestu WRC, výsledkem byla volba M-Sportu. "To, co mě vedlo k tomu, abych podepsal u M-Sportu byl i zápal, který jsem ze všech v týmu cítil a to, jak moc se snažili, aby nás do týmu dostali. Bylo příjemné toto nadšení vidět. Také jsem měl možnost si auto vyzkoušet a hned jsem z něj cítil potenciál. Ale samozřejmě to bude těžké. Máme málo času na to, abychom si na auto zvykli a nastavili jej dle svých preferencí, takže začátek sezóny bude složitý. Ale když už nic jiného, tak jsme udělali změnu, která nás motivuje a uděláme vše, co bude v našich silách," říká Seb Ogier.


Foto: Aurélien Vialatte Photography

Podepsáním u M-Sportu se Ogierovi splnilo de facto jedno přání, protože dříve v letošním roce se nechal slyšet, že by rád chtěl spolupracovat s Malcolmem Wilsonem a to se nyní povedlo: "Zatím se moc neznáme, ale vždy jsem z něj měl dobrý dojem a jsem si jistý, že je skvělým šéfem, který do věcí dává srdce a velký zápal. To je jeden z důvodů, proč jsem si vybral M-Sport. I přes to, že tým nejspíš nemá takový rozpočet jako soupeři, nadšení všech to může překonat a podepsat se na výsledcích. Počkejme si, čeho dosáhneme. Rozhodně se už těším za začátek sezóny a zatím jsem spokojený s debatami, které jsme spolu vedli," popisuje čtyřnásobný mistr světa. Ten si teď užívá dva týdny volna, pak na něj čeká poslední předmonacký test, "v lednu máme naplánován dvoudenní předstartovní test, takže v autě toho do soutěže moc nenasedím. Doufám, že se s autem rychle sžijeme, ale kvůli této podobě začátku sezóny pro nás půjde o velkou výzvu. Je těžké odhadovat, co zajedeme. V posledních čtyřech letech jsem toho dokázal hodně a cítím, že jsem v pozici, kde nemám co ztratit. Nikomu už nic nemusím dokazovat a budu se snažit jet, jak nejlíp umím," dodává rodák z Gapu k začátku nové sezóny.


Foto: wrc.com

V týmu se Sébastien Ogier sejde s Ottem Tänakem, který se po ročním angažmá v barvách DMack vrací zpět do hlavního týmu M-Sportu: "Bude to zajímavé spojení, protože Ott je rozhodně talentovaný jezdec, který letos předvedl několik zajímavých výkonů. Sice nedokázat vyhrát, ale v Polsku tomu byl velice blízko. Zas tak moc dobře se neznáme, ale na první dojem působí jako slušný kluk a těším se na vzájemnou spolupráci a společnou snahu o to, dostat tento tým co nejvýše." Jestliže rok 2016 přinesl Ogierovi v samém závěru změny v pracovním životě, v tom soukromém byl letošek také zlomový, protože se Francouzovi narodil syn Tim a jak Ogier říká, tohle je věc, která vás změní: "Mnoho let jsem se soustředil výhradně na motoristický sport a i teď se mu budu samozřejmě věnovat profesionálně, ale zároveň si chci užívat chvíle strávené s rodinou. Chci být dobrým tátou, to je jeden z mých nynějších cílů. Odjíždět z domů je teď těžší a ještě se to zhorší, až Tim vyroste a začne mluvit. Jsem si jistý, že první slova, co ho máma naučí budou tati, zůstaň doma!," uzavírá Sébastien Ogier.

Komentářů celkem: 5
24. 12. 2016 16:02
0 0
smajlík No a já ti konečně můžu fandit, pane jezdec!
24. 12. 2016 17:50
0 0
Fandim mu roky asi odvtedy co jazdil v c2r2, a chcem len napisat jedno ak s Fordom ziska titul stane sa nesmrtelnym...
24. 12. 2016 19:39
0 0
Taky cítíte, že se s tímto přestupem hrozně moc změnilo a nutí to člověka k přehodnocení mnoha věcí? smajlík
Mě to v posledních letech bylo tak nějak jedno kdo ten titul získá, ale teď bych ho opravdu přál Sebovi. I kdvůli M-Sportu. smajlík
24. 12. 2016 19:56 Upraveno 19:58
0 0
Kvůli M-Sportu určitě.Dyť čekají už hafo let.A klidně by to mohl být i OttsmajlíkŠak to Ogi na fotce naznačuje.
25. 12. 2016 13:25
0 0
Já, mu nyní také budu fandit a to už jen proto,že si vybral M -SPORT a také proto,že tam jezdil Roman.Malcom je vynikající šéf a člověk.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!