Martin Viďourek - eWRC.cz
24. 12. 2016 12:04 − 4798× − 0

Dirt Rally – CZ/SK Rally Championship – Wales

Ponuré podzimní počasí Waleských lesů “přivítalo” závodníky na posledním podniku virtuálního rally šampionátu.

WALES

Dirt Rally – CZ/SVK CHAMPIONSHIP

Ponuré podzimní počasí Waleských lesů “přivítalo” závodníky na posledním podniku virtuálního rally šampionátu. Na 16 mokrých rychlostních zkouškách zahalených do tmy a mlhy se rozhodovalo o tom, kdo získá titul šampiona. Nebojovalo se jenom o titul šampiona v celkovém hodnocení, ale ve hře byla rovnež zbývající podiová umístění a to jak v celkovém hodnocení, tak i v kategorii R4. Před startem poslední soutěže měl nejblíže k titulu pilot Ferri, který držel náskok 6 bodů před druhým Derekem. Ferrimu tak stačilo druhé místo k tomu, aby se stal šampionem a to i v případě, že by Derek vyhrál. Bez šance na titul nebyl ani Vida, který ztrácel na vedoucí pozici 23 bodů a stále tak měl teoretickou šanci na titul. Jako jeden z prvních kdo vyrazil do deštěm zkrápěných rychlostních zkoušek byl Hudomakki alias Martin Hudec. Ten zde zajel jednu ze svých nejlepších soutěží šampionátu a ujal se na dlouho průběžného vedení. Až do doby, kdy na trať vyrazil čtvrtý pilot šampionátu Dafo. Ten se svou konzistetní a bezchybnou jízdou dostal do čela průběžného hodnocení. Hned v zápětí se na trať vydal Vida s cílem neztratit třetí místo v šampionátu. Nicméně nezvolil jízdu na jistotu, jak by velel zdravý rozum a opět se na trať vrhl bokem a s plynem na podlaze. Svou dravou jízdou si vybudoval pohodlný náskok na dosud vedoucího Dafa a až do 12 rychlostní zkoušky se mu dařilo náskok na vyšovat. Na RZ s pořadovým číslem 13 dostal však defekt a jeho náskok se začal zmenšovat. Bohužel stejný scénář se opakoval i v následujících rychlostních zkouškách a Vida tak opět dovezl svého Forda Focus WRC do cíle v havariiním stavu. I přesto to stačil výsledek na Dafa a Vida tak uhájil třetí místo v šampionátu. To už však začalo velké finále a bitva o titul. Jako první vyrazil na trať Ferri a o chvíli později i Derek. Oba piloti se nevyvarovali několika chyb a postupně se přetahovali ve vedení v soutěži. Ferri však stejně jako Vida udělal defekt na 13 RZ a propadl se až za Vidu na druhé místo. Ani přes jeho mocný finiš, se mu nepodařilo ztrátu stáhnout a v cíli soutěže ztratil 0,5s!! na dosud vedoucího Vidu. V tuto chvíli bylo jasné, že pokud se Derekovi podaří vyhrát, tak získá titul na úkor Ferriho. Až do 10 RZ tomu také vše nasvědčovalo. S ohledem na prachbídný závěr jak Ferriho tak Vidi, měl Derek pohodlný náskok na to aby mohl svůj Focus bezpečně dovézt do cíle. Ale tyto informace Derek neměl a tak jel stále na plno, což se mu stalo osudným. I on v posledních 5 RZ chyboval, dostavá defekt a do cíle nakonec dojíždí až na čtvrtém místě. V tu chvíli Ferri Blaščík přestává tlouci hlavou do zdi a dozvídá se, že se stává virtuálním česko-slovenským rally šampionem. Po úspěšné reálné sezoně si tak připisuje i úspěch ve světě virtuálním. V poslední souteži šampionátu tak poprvé vyhrává Vida před Ferrim a Dafem.


Vida jako vždy bokem

V kategorii R4 už bylo o titulu šampiona rozhodnuto, když ho v předstihu získal TokiWRC. Ve hře však zůstávalo druhé místo, o které svedl rovněž dramatickou bitvu sběratel-duší a Gagne1211. Tyto piloty nakonec v cíli dělily pouze 2s ve prospěch sběratele-duší. Ten díky tomu získal o 3 body víc a v posledním podniku tak o bod přeskočil Gagneho, který obsadil nejen 3. místo ve Walesu, ale i v celkovém hodnocení šampionátu. Dominantní výkon ve Walesu předvedl pilot Kurre042 a připsal si stejně jako Vida svou první výhru v šampionátu.


Kurre042 na legendární zkoušce Sweet Lamb

Jako vždy máte možnost prohlédnout si celý onboard vítězné posádky (v čase 5:44)

Wales se tak postaral o velmi dramatické finále druhého šampionátu a jenom podrthl to jaký byl celý šampionát. Tedy plný dramatických soubojů, zvratů, havárií a úžasných výkonů všech pilotů, kteří se dokázali poprat s dlouhými 16 rychlostními zkouškami v každé soutěži. Do celého šampionátu zasáhlo bezmála 50 soutěžících z nichž 31 dokázalo bodovat. Věříme, že i toho dalšího šampionátu, který je naplánován na začátek přístího roku, se zúčastní minimálně stejný počet pilotů, kteří se budou prát o titul virtuálního česko-slovenského šampiona v rally. Díky všem pilotům za účast!

Kompletní výsledky Rally Wales naleznete zde.

Konečná tabulka šampionátu je k dispozici zde.

Pro více informací o nadcházejícím šampionátu nás sledujte na facebooku

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!