26. 12. 2016 11:16 − 3779× − 2

Ohlédnutí za sezonou 2016 s posádkou Ševčík – Vajdák

Přichází závěr roku a je třeba se ohlédnout za právě skončenou sezónou Rally klubu Paseky.

Přichází závěr roku a je třeba se ohlédnout za právě skončenou sezónou Rally klubu Paseky. U některých posádek hodně úspěšnou a u jiných smolnou, ale to patří k soutěžáckému životu. Ale celkově hodnotíme sezónu jako úspěšnou.

Posádka Pavel Ševčík a Luděk Vajdák na voze Mitsubishi Lancer EVO 9 s dílen AP Motosport se letos opět účastnili sprintového mistrovství a nebyla to pro ně ta nejlepší sezóna, ale kluci jsou jako vždy nad věcí a reagují pozitivně. Taky jsme oběma položili pár otázek:

Pavle, jak hodnotíš letošní sezónu a spolupráci týmem Václava Arazima?

Pavel Ševčík(dále P.Š.): Po velmi úspěšné loňské sezóně, jsme letos taky spokojeni, máme dobrý pocit z jízdy a časů, bohužel ne vždy jsme spatřili cílovou rampu, ale na tom nic nemění fakt, že vztah s AP Motorspot je výborný, kamarádský a nikdy bych si ho nedovolil nazvat spoluprací. Práci přináší pouze jedna strana, především v podání pana Pipoty, kterému patří největší dík.

Zajíždíš výborné časy, ale letos pozlobila technika…?

P.Š.: Technika nezlobila, zlobily převodovky. Ale protože jsme od loňska vyzkoušeli převodovky snad všech světových výrobců a stále nedrží, po konzultaci s AP Motorsport jsem začal být na vážkách, zda není jednou z příčin poruch způsob, jakým s touto součástkou zacházím.

Která RZ byla v letošní sezóně nejpovedenější?

Luděk Vajdák (dále L.V.): Určitě na Barumce Košíky a Hošťálková na Vsetíně.

Pavle, Tvá oblíbená soutěž a RZ, která Ti opravdu sedí?

P.Š: Jezdíme pouze sprinty a myslím, že všechny soutěže a tratě jsou pěkné. Samozřejmě erzety Barumky, u kterých jsem od malička stával a kdy po stejných cestách jsem se na Kopné nebo Vsetíně svezl, se mi líbí nejvíc. Aniž by se mi tato RZ zvlášť líbila, sedí mi nejvíc Semetín.

Ve zkratce popiš Tvého spolujezdce, Luděk Vajdák, neměníš spolujezdce, jedeš vždy jen s ním, je trochu opomíjen. Jaký je?

P.Š.: S Luďou se známe od školních let a jsme především kamarádi. Na rally naší úrovně máme oba stejný názor, stejná očekávání, jezdíme spolu od začátků, takže mě ani nikdy nenapadlo, že bych jel s někým jiným. Protože jejich (spolujezdců) práce a umění není pro diváka viditelná, tak je strašně důležitá a jsou neprávem opomíjeni a to je jistě nefér. A když už je Luděk neprávem opomíjen, tak se musí navíc naučit žít s faktem, že má asi omylem v každé startovce cizí příjmení. Luďa je pro mě především dobrý a spolehlivý kamarád.

Co pro Vás oba znamenají závody?

L.V.: Závody jsou pro nás hlavně zábava a příležitost setkání s lidmi kolem rally.

Jedete hodně pro diváky a výsledky vynikající, říká se, čistá je rychlejší, jak to teda je?

P.Š.: Jedeme především tak, jak nás to baví, snad i zvenku je to občas vidět a dobrý čas v cíli beru jako příjemný, někdy až překvapivý bonus. Pochopitelně mi pan Arazim vysvětloval, jaký způsob jízdy je nejrychlejší, nabídl mi také možnost „školení“ jezdců, ve spolupráci s Julkem (Gálem) i spolujezdců, ale záhy pochopil, že by to bylo „házení perel sviním“.

Luďku, v poslední době vždy startuješ jen s Pavlem, neoslovil Tě někdo s jiných jezdců? A Tvé přání v čem by jsi se chtěl svést?

L.V.: Opravdu vážně mě nikdo neoslovil, spíše jen v legraci. A ani bych takovou nabídku nepřijal. Snad kdyby jen Ogier… Svést bych se chtěl ve voze R5, to se mi hodně líbí.

Plány do budoucna, nepokukujete po jiném voze? Asi by Ti to slušelo…

Jo, ty budeme spřádat na párty Rally klubu Paseky (Zlatý Micák…).

Díky za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů v nadcházejícím roce.

Komentářů celkem: 2
26. 12. 2016 12:43
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
26. 12. 2016 19:07 Upraveno 19:10
0 0
chodič:nic proti tobě ale ty snad ani neumíš nic napsat.Pod každým článkem jsou vždycky jen ti tvoji 3 smajlíci.Stačí rozkliknout tvůj profil.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!