Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
27. 12. 2016 21:07 − 7924× − 2

Další syn slavného otce na lotyšských tratích

Petter Solberg se po Harrim Rovanperovi stává dalším otcem, jehož syn vyráží v mladém věku sbírat ostruhy do Lotyšska.

V Lotyšsku jsou oproti zbytku Evropy o něco benevolentnější co se věku nutného k závodění týče a po Kallem Rovanperrovi, který je v 16 letech tamním mistrem za volantem Fabie R5, vyrazí do pobaltí další syn slavného otce, tentokrát půjde o Olivera Solberga, jenž je synem mistra světa z roku 2003 Pettera Solberga. V říjnu si nejmladší zástupce tohoto rodu vyzkoušel Peugeot 208 R2 z dílen Sports Racing Technologies a na tento testy naváží starty v příštím roce. Oliver není v motorsportu žádným nováčkem, na svém kontě má již řadu startů v domácích podnicích krosskartů, kde dokázal dokráčet k řadě vítězství i několika titulům. Teď však plánuje přestup do soutěží.


Foto: facebook Olivera Solberga

"Plánem pro příští rok jsou starty v lotyšském šampionátu," říká serveru go4speed.lv Oliver Solberg a vrací se k testu Peugeotu, "ten probíhal dobře, byla to zábava a hodně jsem se toho naučil. Byl to nejlepší zážitek mého života. Za dva dny jsme najezdili nějakých 160 kilometrů. Soutěže jsou mým největším snem, protože jsou tou disciplínou, do které chci jít."

V Lotyšsku bude stejně jako testu Oliver Solberg sedlat Peugeot 208 R2 z dílen SRT. "Teď je potřeba potrénovat rozpis a stejně tak koncentracií. Samozřejmě, že hodně toho se mohu naučit od mámy s tátou," připomíná Oliver své rodiče, kteří oba úspěšně jezdili soutěže, přičemž méně známá je kariéra Pernilly, která ještě pod dívčím jménem Walfridsson vyhrála eNka v roce 2000 v Norsku. "Doufám, že před ostrým startem proběhnou ještě nějaké testy se SRT. První dva starty budou hlavně o učení se, pak bych rád jel mezi nejrychlejšími pěti ve třídě," uzavírá Oliver Solberg.

Komentářů celkem: 2
28. 12. 2016 08:38
0 0
chlapec si věří,ale má se od koho učitsmajlík
29. 12. 2016 13:31 Upraveno 13:32
0 0
Jen víc takovejch! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!