Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 12. 2016 19:22 − 6494× − 3

Ogier nemá v Citroenu do budoucna dveře zavřené

Citroen racing do sezóny 2017 vyjede s trojicí Meeke, Breen, Lefebvre a tito mají smlouvu i na 2018. Nevylučuje však ani návrat Ogiera.

Když po odchodu Volkswagenu probíhaly spekulace o tom, kam Sébastien Ogier zamíří, jednou z destinací byl i Citroen racing, protože tam začal čtyřnásobný mistr světa svou kariéru mezi "velkými kluky". Později odešel k německému týmu, kde dosáhl zmiňovaných titulů a po konci VW zůstal bez sedačky. Nakonec si našel místo u M-Sportu a jak pro motorsport.com říká šéf francouzského týmu Yves Matton, pro rok 2017 byl Ogierův příchod k Citroenu nerealizovatelný. Příčinou mělo být to, že tým z Versailles měl v době oznámení VWexitu podepsán trojlístek jezdců Kris Meeke, Stéphane Lefebvre a Craig Breen a tím pádem byla sestava hotová.

"Sezóna 2017 zrealizovat nešla, neznamená to ale, že bychom s ním nemohli něco udělat v budoucnu. Máme obrovský respekt k tomu, co Ogier dokázal, ale když máte strategii, která navíc zapadá do DNA značky, neb jsme zvyklí nasazovat mladé jezdce," říká Yves Matton a pokračuje, "naši strategii do budoucna jsme oznámili ještě před odchodem VW a jejich koncem jsme zklamaní, protože jsme chtěli bojovat proti šampionům."

Yves Matton se dále nechal slyšet, že nelituje toho, že Ogierovi neumožnil otestovat C3 WRC. "Nevyčítám si to. Když jsme se spolu bavili, tak nebylo možné mu test nabídnout. Myslím si, že naše situace byla trochu jiná, protože každý si myslel, že Citroen umí postavit správné auto a nejsme v pozici, kde bychom museli Ogierovi dokazovat, že ho opravdu umíme postavit. Test nebyl na pořadu dne i proto, že od začátku jsme mu říkali, že sezóna 2017 je nerealizovatelná a pak máme také důvěru ve svůj vlastní výrobek a nechcete předčasně odhalit všechna tajemství, které auto skrývá," uzavírá Yves Matton.

Komentářů celkem: 3
Raf
30. 12. 2016 22:45
0 0
Preklad Mattona: "Jsem vul, ze jsem si ho nechal utect, treba Ford nebude mit dobre auto a Ogier se s prosikem vrati." Ne, nema potrebu se s Citroenem pod soucasnym vedenim zaobirat.
MPI
31. 12. 2016 07:39
0 0
No nevím, to že by se Matton tloukl do hlavy, že je trouba, jsem z toho nevyčetl (ostatně Ogi podepsal u M-Sportu jen na rok, tak kdoví co bude dál) - bylo jasné, že pokud nechce porušit už podepsané smlouvy, tak pro něj prostě auto nemají, jediné dva týmy, které v době VWexitu neměli ještě podepsanou sestavu byly M-Sport a Toyota... Že mu nepůjčili auto k testování aniž by měli jistotu, že si pak nesedne do konkurenčního auta, mi zrovna v případě Citroenu též přijde v pořádku. Oni opravdu nemusí nikomu dokazovat. Ani Ogierovi ne. Kdy naposledy Citroen postavil WRC, které neumělo vyhrávat? Nikdy. Xsara, C4 i DS3 vždy platily za špičku, není důvod si myslet, že by teď postavili nějakou bídu...
31. 12. 2016 10:28
0 0
No vsak je to cele jen zdvorilostni aby vlk nazral a koza zustala cela. U citro by ho asi brali. No proste francouzi si dali meeting. Matton vedel, ze ho letos uz mit nemuze, ale co kdyby za rok. Ogier si vybral to lepsi, cili ford. Myslim lepsi ze dvou. No pockame a uvidime co bude za rok. Pokud by mu citro neudelalo nabidku, pak by to bylo velice neomalene. Jednoduse si nechvaj dvere. Ze ho tovarna nepusti do auta se dalo cekat, kor kdyz nebyl duvod. Citroen todle gesto nic nestoji...maj ho na sve strane bliz nez kdyz jezdil za VW.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!