Začátek Dakaru ve znamení stávkující techniky a svíčkové

Ve čtvrtek 29. prosince se v Asunciónu sešli všichni členové týmu Tatra Buggyra Racing.

Ve čtvrtek 29. prosince se v Asunciónu sešli všichni členové týmu TATRA BUGGYRA RACING a naplno tak odstartovaly přípravy na start osmatřicátého ročníku nejslavnější a nejdrsnější dálkové soutěže Rally Dakar. Martin Kolomý a Aleš Loprais si své Tatry po soukromém testu pochvalují.

Tým TATRA BUGGYRA RACING odlétal do Jižní Ameriky na dvě části, protože bylo nutné vyzvednou veškerou techniku v Buenos Aires a přemístit se dvanáct set kilometrů severně do Paraguaye, kde letošní Dakar startuje. „Ve čtvrtek do Asunciónu dorazila druhá část týmu, tak už jsme všichni kompletní. Dnes jsme si každý musel přebalit věci do aut, ve kterých budeme trávit následující dny. Je zjevné, že se tu před našim příjezdem prohnala velká voda, která teď láká komáry, a ti nás pěkně prohání,“ uvedl ve čtvrtek manažer týmu Jan Kalivoda.


Foto: Buggyra media

V pátek měli jezdci týmu TATRA BUGGYRA RACING v plánu soukromý shakedown, který se nacházel na ranči vzdáleném dvě hodiny od bivaku. Předstartovní dobrou náladu narušily technické problémy na obou speciálech Tatra Phoenix, které však mechanici vyřešili a Martin s Alešem otestovali vše, co měli v plánu. „Důležitý je, že jsme zpět a nešvihli jsme s tím,“ uvedl po příjezdu do bivaku s typickým úsměvem Martin Kolomý a dodal: „Vše funguje parádně. Zítra už jen administrativní přejímky a pozítří můžeme jít na to.“

„Pro mne to bylo vlastě první seznámení s Phoenixem na šotolině, takže jsem spokojený. Jen lehce jsme se rozjeli a až první etapy ukážou, jak na tom jsme. Zítra nás čeká asi můj nejméně oblíbený den na Dakaru. Na přejímkách budeme sbírat razítka a potkávat se se všemi účastníky. Bude to náročné a dlouhé,“ uvedl Aleš Loprais. Testovací zkoušku si pochvalovali také Martin Prokop a Karel Trněný, který se sžívá s plně naloženým truckem náhradních dílů v podobě rychlé asistence.


Foto: Buggyra media

Po návratu ze shakedownu čekalo na jezdce a doprovodný tým překvapení. Kuchař Libor připravil i za nepřízně počasí, kdy dopoledne bivak zužovaly tropické teploty nad 35 stupňů Celsia a odpoledne prudký liják, tradiční svíčkovou, kterou si pochvalovali všichni včetně Kolomajze.

V sobotu jsou na programu administrativní a technické přejímky. Na Nový rok pak slavnostní start a druhého ledna odstartuje soutěž první ostrou etapou dlouhou téměř čtyřicet kilometrů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!