Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 1. 2017 14:37 − 7560× − 4

Seb Ogier: V M-Sportu nemám co ztratit

Sébastien Ogier se bude letos snažit ukončit čekání M-Sportu na vítězství, které trvá už od konce roku 2012.

Máme druhého ledna a to znamená, že do startu úvodního podniku sezóny Rallye Monte Carlo zbývají dva týdny a kousek, protože 18. ledna se rozjede další ročník MS, který přináší mnoho změn. Mimo těch technických taky došlo odchodem Volkswagenu na škatulata na jezdeckém trhu a asi největším přestupem byla cesta Sébastiena Ogiera do M-Sportu. Jak se Francouz nechal slyšet pro britský autosport.com, přestupem do týmu Malcolma Wilsona nemá co ztratit a fakt, že poslední čtyři sezóny získal titul mistra světa znamená, že další úspěchy s M-Sportem budou bonusem.


Foto: autosport.com

"Za poslední roky jsem toho hodně dosáhl, ale cítím, že jsem v pozici, kde nemám co ztratit. Nikomu už nemusím nic dokazovat," říká Sébastien Ogier. Ten bude mít v sezóně 2017 před sebou úkol ukončit čekání M-Sportu na vítězství, protože naposledy se cumbrijský tým radoval ve Walesu 2012 zásluhou Jari-Mati Latvaly. Na tituly v celosezónním hodnocení se u M-Sportu čeká ještě déle, značkový primát získal naposledy v roce 2007 a kdybychom se podívali na jezdce, tak pro vůz Ford získal poslední titul Ari Vatanen v roce 1981 (s Escortem od David Sutton Cars), takže jde už o opravdu vousaté vítězství.

A právě tohle dlouhé čekání na vavříny je dle Ogierových slov jedním z důvodů, proč se rozhodl právě pro M-Sport. "Udělám co bude v mých silách a dovést M-Sport zpět k úspěchům po slabších letech je rozhodně zajímavá výzva," prozrazuje Seb Ogier ke své motivaci a dodává směrem k přípravě na monackou soutěž, kde bude poprvé bojovat v barvách M-Sportu, "v lednu před rally nás čeká další test, který bude mít dva dny, což není mnoho, ale doufejme, že si na auto rychle zvykneme. Ale proto jsem řekl, že je před náma velká výzva a nyní je ještě brzy na to, abychom odhadovali, čeho se nám podaří dosáhnout," uzavírá čtyřnásobný mistr světa.

Komentářů celkem: 4
2. 1. 2017 18:171
0 0
Vzhledem k tomu že Ogier podepsal u M-Sportu tak se nasazení privátního VW Polo 2017 odsunuje na sezonu 2018.
http://www.rally-mania.cz/news.php?id=17696
2. 1. 2017 18:322
0 0
Hm, s rok starou károu to bude terno
3. 1. 2017 08:213
0 0
On do toho bude muset asi Nasser nalít nehorázné peníze, aby se jako testovalo celej další rok. Je to teď jenom na něm, jestli se na to radši nevyprcne. V tuhle chvíli jsou ty peníze jedinou proměnnou. Vše ostatní není problém.
3. 1. 2017 11:334
0 0
...viděl bych to tak, že to prohlášení a odhodlání platí pro "dnešní den". Co bude za rok se pozná za rok.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!