Lukáš Antoš - eWRC.cz
1. 4. 2004 00:00 − 2463× − 0

Král Carlos je spokojen s pokrokem Citroenu

Rozhovor – Sainz, který je rekordmanem na Novém Zélandu s počtem 4 vítězství, testoval poprvé novou Xsaru WRC 2004 minulý týden na jihu Španělska.

Dvojnásobný mistr světa Carlos Sainz vztyčeným prstem pochválil nový Citroen po testech, které předcházely Propecia Rally New Zealand, která se jede tento měsíc.

Sainz, který je rekordmanem na Novém Zélandu s počtem 4 vítězství, testoval poprvé novou Xsaru WRC 2004 minulý týden na jihu Španělska. Byl spokojen s jemnými modifikacemi již tak vybroušeného Citroenu pro čtvrtý podnik FIA MS v automobilových soutěžích, který se jede 15. – 18. dubna.

Auto, které podstoupilo svůj první test na šotolině před Rally Nový Zéland je lehce upravenou verzí stroje, jenž získal loňský titul v MS značek a vyhrál první 2 soutěže letošního MS v rukou Sebastiana Loeba.

Sainz řekl, že nová Xsara je dalším postupným vylepšením již tak úspěšného speciálu. "Je to krok vpřed, ale ne obrovský," říká dvojnásobný mistr světa. "Jsou zde nějaká vylepšení motoru, ale řekl bych že jsou spíše užitečné než dramatické. Provedli jsme I několikeré změny na karoserii tak, jak dovolují nova pravidla, ale není to něco, čeho byste si za jízdy nějak významně všimli."

"Stávající auto je samo o sobě velmi dobré, takže ani nebylo potřeba dělat něco revolučního. Je to více o tom neustále dělat drobná vylepšení v několika oblastech, spíše než dělat velké změny na jednom určitém komponentu. Je dobré mít tuto novou evoluci, ale není to nic extra zvláštního. Auto se chová velmi podobně jako to předchozí, což je dobře."

Rally Propecia začíná dvěmi supercpeciálkami v Manukau City ve čtvrtek večer, 15. dubna. První plný den se odehrává v pátek v regionu Kaipara předtím, než se vrátí zpět na další dvě superspeciálky do Manukau City. Závody se v sobotu vrátí do Kaipary a poslední den soutěže se odehraje v regionu Waikato poblíž Raglanu. Poslední rychlostní zkouška je na pořadu v mezinárodně uznávaném Whaanga Coast, ceremoniál na cílové rampě se odehraje v centru Aucklandu v neděli odpoledne.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!