5. 1. 2017 17:32 − 22864× − 18

Petr Gross úspěšně rehabilituje a slaví narozeniny!

Petr Gross oslavil ve středu 4. ledna 2017 čtyřiapadesáté narozeniny!

Mezi českými soutěžními spolujezdci nemá co do počtu startů konkurenci, své bohaté zkušenosti z domácích i světových rallye může rozdávat. Poslední dva roky sice ze známých důvodů tuto obdivuhodnou statistiku nerozšiřuje, přesto všem okolo dělá radost. Petr Gross slaví ve středu 4. ledna 2017 čtyřiapadesáté narozeniny!

Petr je od vánočních svátků doma v Českém Krumlově, kam se vrátil po desetitýdenním rehabilitačním pobytu v Kladrubech. „Výrazně mu prospěl v samostatnosti. Na vozíčku se pohybuje po bytě, komunikuje, přijímá návštěvy a úspěšně tak pokračuje v seznamovacích jízdách,“ usmála se jeho partnerka Dana Píchová.

Ta se nyní společně s dalšími přáteli snaží pro Petra Grosse zajistit další rehabilitaci, aby se jeho zdravotní stav mohl dále zlepšovat tak rychle, jako doposud. „Aktuální dění pořád sleduje a humor mu rozhodně neschází. Už teď se těší, že se v květnu potká se všemi kamarády v servisní zóně českokrumlovské rallye,“ přidala další dobrou zprávu Dana Píchová, která při jihočeské soutěži vždy měla na starosti styk s jezdci.

Petr Gross a Rallye Český Krumlov

Jeden z nejzkušenější tuzemských spolujezdců Petr Gross má za sebou mnoho sezon v továrním týmu Škoda Motorsport, absolvoval desítky závodů v zahraničí, ať už v rámci mistrovství světa nebo mistrovství Evropy. V Českém Krumlově seděl mimo jiné vedle takových jezdců jako Tomáš Enge, Tomáš Hrdinka nebo Vladimír Berger. A doma má také nejvíc pohárů za vítězství na Rallye Český Krumlov. Jako spolujezdec Romana Kresty tady vyhrál celkem pětkrát.

„Poprvé jsem na jihočeské soutěži startoval v roce 1984 s Pavlem Siberou na voze Škoda 120 L. Byl to asi můj třetí závod v životě. Tehdy se soutěž jela jako sdružený krajský přebor. Pohybovali jsme se kolem třetího místa, ovšem podcenili jsme šotolinu pod Kletí, na kterou nebyly k dispozici vhodné pneumatiky, a propadli se na konečné páté místo. Už tehdy se mi rallye líbila a věděl jsem, že se do Českého Krumlova budu rád vracet. Zajímavostí je, že jsem Krumlov jel také dvakrát jako testovací soutěž. V roce 1987 jsme tu spolu s Pavlem Siberou testovali Škodu 130 LR jako předjezdci. Soutěž jsme absolvovali na oči, bez jakéhokoliv tréninku. Na startu jedné z vložek nás pořadatel upozorňoval na nějakou záludnou zatáčku. Já mu říkám, že o tom nic nevíme. On koukal a odpověděl mi: ‚Vy jezdíte rallye a nepíšete si rozpis?‘ Moje odpověď byla stručná. ‚Ne, my se jenom tak vezeme.‘"

"Český Krumlov jsem absolvoval s několika jezdci. Každý má samozřejmě jiný styl psaní rozpisu. S tím je to podobné jako se samotnou rallye, všechno má svůj vývoj. Dříve ještě bylo možné opravovat auto po každé zkoušce, víc se dalo taktizovat. Dnes je to spíš takový sprint od začátku až do konce. Jakákoliv chyba může znamenat konec nebo rozhodnout vyrovnaný souboj s jinou posádkou. Takže, dnes se v rozpise víc soustředíme na vytahané bláto, na katy, na kameny, prostě na věci, které by posádku mohly ze soutěže vyřadit.“

Komentářů celkem: 18
5. 1. 2017 17:48
0 0
Dobré zprávy smajlík Tady je úctyhodný přehled jeho startů http://www.ewrc-results.com/coprofile.php?p=669&t=Petr-Gross
5. 1. 2017 17:53
0 0
Petře, ze srdce Vám přeji mnoho zdaru a hlavně mnoho a mnoho zdraví!!!!
PS: Sezóna začíná již za chvíli, takže hybaj do spolujezdecké sedačky!!!
Pepa
5. 1. 2017 18:09
0 0
K narozeninám hodně zdraví, ať se daří rehabilitace... smajlík
5. 1. 2017 19:52
0 0
Pozitivní zprávy, držím palce, ať se vše dále posouvá k lepšímu. A k narozeninám přeji hodně zdraví.
5. 1. 2017 20:10
0 0
Kdyby Autoklub fungoval jak má, tak by v prvé řadě založil nějaký nadační fond na podporu právě takových osobností, kteří dlouhá léta motoristický sport podporovali a obětovali mu skoro vše....
AČR podporuje kdejakého patlala, co sotva udrží volant milionovými částkami a na podporu legend rallysportu, které jsou v problémech i pro pochybení činovníků přímo na závodech si nevzpomene....
Každopádně držím palce..
5. 1. 2017 20:17
0 0
Moc moc držím palce, ať se z toho pan Gross dostane v co nejlepší kondici. Vzpomínám, jak jsem byl s tehdy tříletým synkem v Sosnové a Roman Kresta nám nabídl, abychom se s ním vyfotili. Bohužel jsme neměli čím a Petr přispěchal, vyfotil nás svým foťákem a ještě ten den večer mi poslal fotku na mail. Vždy jsem ho obdivoval, a poté ještě více.
smajlík
5. 1. 2017 20:25
0 0
To jsou příjemné zprávy. Držím palce. Borec.
5. 1. 2017 21:06
0 0
Vrátníček [ 5.1.2017 20:10 ]:smajlíksmajlíksmajlík jen by bylo třeba to adresovat na tu bylinu co je v čelesmajlík páč nevěřím,že si to tady někdo z toho molocha přečte.
Jinak po dlouhé době velmi pozitivní zpráva.Tak všechno nejlepší(hlavně zdraví) k těm narozeninám a ať se další rehabilitace daří co nejlépe.
5. 1. 2017 21:34
0 0
docházely ke mně podobné zprávy, ale bylo jich málo a jenom občas, takže jsem jenom rád, že je tu konečně něco oficiálního a stejně pozitivního, fakt jsem moc rád smajlík
5. 1. 2017 21:44
0 0
Ano, sem tam něco prosáklo, ale vždy to bylo z agentury JPP. To, že si tady dnes přečtu dobrou zprávu je super. Grošáku nedej se!

Mimo téma pro kolegu Vrátníčka: Divím se, že ještě nevíš, že autoklub nikdy nikomu kdo pomoc potřeboval nepomohl. (miliony pro patlaly nepovažuji za pomoc, ale spíše a maličkatou velkou domů) A jedno, zda tam je Pepa nebo Ferda
5. 1. 2017 23:35
0 0
Petře, přeju všechno nej ke dni narození.
6. 1. 2017 00:05
0 0
Peťo jsi borec, hodně zdraví a těšíme se až tě zase uvidíme na nějaké rally smajlík
6. 1. 2017 06:26
0 0
Petře, přeji ti za mě i Martina ,,kotoula" Vedrala ať vše pokračuje tak jak do teď a ještě rychleji. Moc moc ti držím palce a všem okolo tebe.
Díky Tomáš Singer
6. 1. 2017 07:53
0 0
Super zpráva!smajlík Petře, vše nejlepší k narozeninám, především to zdravíčko!
6. 1. 2017 17:23
0 0
Petře přeju hodně zdraví a úspěšnou léčbu. Z vlastní zkušenosti vím, že život na vozíku nekončí.smajlík
7. 1. 2017 14:24
0 0
Velice potěšující zpráva a Petře ,moc Tě pozdravuji.Věřím,že se Tvůj stav bude jen zlepšovat.
I když jsem o něco starší,tak jsem rád,že si tykáme a že jsme kamarádi.
Ještě jednou hodně zdraví a na Krumlově naschledanou.
Fanoušek z Lysé n/L
8. 1. 2017 12:23
0 0
Vše nej k narozeninám a přeju uzdravení.Konečně dobrá zpráva.Jarda Pali
19. 1. 2017 16:28
0 0
Petrovi přeju vše nejlepší, především hodně zdraví a ať jde vše co nejrychleji dopředu .Pokud to Petr čte, tak já jsem ten pacient, který Vás přišel pozdravit v Kladrubech den před odjezdem domů a vyřizoval Vám pozdrav od kamaráda také spolujezdce. Ještě jednou hodně zdraví, makejte na sobě a vše se bude vylepšovatsmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!