Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 1. 2017 14:16 − 4374× − 0

Junioři se ve světě vrací zpět do Fiest

Po třech letech s Citroeny DS3 R3T se junioři vrátí do Fiest R2T od M-Sportu a ve hře budou zajímavé odměny.

Ač to jednu chvíli loni vypadlo, že by se juniorské MS mohlo snad i zrušit a juniorům by na mezinárodním poli zůstalo jen JERC, situace nakonec dospěla do polovičního řešení. JWRC zůstalo, ale inspirací z kontinentálního šampionátu byla změna techniky, když se po třech letech s Citroeny DS3 R3T vrací na světla ramp Fiesty R2, které hrály prim v letech 2011 – 2013 a k titulům dovezly dnešní jezdce továrních týmů Craiga Breena, Elfyna Evanse a Pontuse Tidemanda. Oproti minulosti letos nepůjde o klasické atmosferické R2, nýbrž litrové přeplňované R2T. Přihlášení junioři, kteří musí splňovat věkovou hranici narození po 1. lednu 1988, budou zápolit na šesti vybraných soutěžích MS, jmenovitě půjde o:

  • Tour de Corse
  • Rally Italia Sardegna
  • Rajd Polski
  • Rally Finland
  • ADAC Rallye Deutschland
  • RallyRACC Catalunya – Costa Daurada
  • Bodování bude probíhat podle klasického schématu platného i pro absolutní klasifikaci soutěží MS, tedy prvních deset dostane body, zajímavou motivací může být pro některé fakt, že za každý nejrychlejší čas dostane jeho držitel bonusový bod. Takže když někdo bude jasně dominovat soutěži, může si odvézt hodně slušný bodový příděl oproti svým soupeřům.

    Stejně jako v minulých letech, kdy vedle JWRC fungovala Drive Dmack Fiesta Trophy, bude i nyní partnerem pneumatikářská společnost DMack, která se postará o obutí vozů účastníků a také zajistí hlavní cenu, kterou bude sedm startů ve WRC2 v sezóně 2018 s vozem Ford Fiesta R5. Stejně jako letos v DDFT bude odměna rozkouskována na čtyři díly, aby ji mohlo získat více jezdců. Jezdec, který bude mít nejvíce bodů po prvních dvou podnicích si zajistí dva starty v roce 2018, další dva starty budou připraveny pro nejpilnějšího sběrače bodů z Finska a Polska a stejně na tom bude i závěrečná dvojice soutěží Německo a Katalánsko. Celkový vítěz JWRC pak dostane zbývající sedmý start.

    Kdyby měl někdo patřičný věk, zájem a zajímal se, na kolik by jej sezóna přišla, tak startovné do celého JWRC činí 150 tisíc Ł, za což dotyčný získá patřičnou prioritu FIA, obutí DMack pro vůz, palivo, servis a také pronájem samotného soutěžního vozu.

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!