12. 1. 2017 11:08 − 1893× − 0

Dakarská mise s Tiguanem pokračovala v Bolívii

Dakar se překlenul do své druhé poloviny. Volkswagen Tiguan se jako doprovodný vůz týmu BARTH Racing seznámil s Bolívií.

  • Stálá nepřízeň počasí
  • Vysoké nadmořské výšky
  • Setkání s místními psy
  • Rallye Dakar se překlenula do své druhé poloviny. Volkswagen Tiguan se jako doprovodný vůz týmu BARTH Racing seznámil s Bolívií. Tato krásná země přivítala všechny účastníky Rallye Dakar deštivým počasím s nízkými teplotami. Vytrvalé deště, ale také krátké a prudké přeháňky zkomplikovaly i samotný závod. Etapy musely být zkráceny nebo dokonce zrušeny.

    Bivak u města Tupiza byl dokonce tak vyplavený deštěm, že se jeho hliněný podklad stal pastí pro mnohé asistenční vozy. Volkswagen Tiguan ovšem znovu nezklamal a díky pohonu všech kol 4Motion a offroad režimu neměl v nevyzpytatelném terénu sebemenší problém. I samotní organizátoři byli překvapeni, jak hravě si Tiguan s touto situací poradil. Sloužil všem členům týmu jako bezpečný transport po bivaku.

    Samotná Bolívie je známá svými vysokými nadmořskými výškami. Posádka Tiguana zaznamenala nejvyšší hodnotu přesahující 4 300 m.n.m. Vozy v této výšce ztrácejí výkon díky menšímu množství vzduchu. Volkswagen Tiguan ani v této situaci nezaváhal.

    V Bolívii je od organizátora Rallye Dakar povolena rychlost maximálně 80 km/h. Tím se přejezdy mezi bivaky dlouhé i 800 kilometrů staly celodenními výlety. Ovšem řidič Tiguana Vlasta Korec si i tyto dlouhé cesty užíval v pohodlí svého dakarského vozu Volkswagen Tiguan.

    Zajímavostí pro posádku bylo také setkání s místními psy. To, že se kolem silnic pohybuje velké množství toulavých psů a občas málem došlo ke kolizi s nimi, na to už si Vlasta Korec s posádkou Tiguana zvykl. Ovšem ve městě Potosí začali místní psi útočit na samotného Tiguana a to i za cenu možného přejetí. Často musel řidič velmi prudce brzdit, aby nedošlo ke kolizi. Naštěstí se vždy podařilo situaci bezpečně vyřešit.

    Posádka Tiguana bude na cestování po Bolívii dlouho vzpomínat a to i díky bezpečnému a pohodlnému cestování v tomto voze.

    Tým BARTH Racing

    Závodní tým BARTH Racing vznikl ze zájmu a nadšení party pohodových lidí o motoristický sport. Tým BARTH Racing organizuje účast závodníků na motorkách a čtyřkolkách na nejnáročnějších motoristických závodech v Čechách, po Evropě, ale i ve světě. Náš slogan je „…závody nás baví!“. Ti nejlepší jezdci týmu BARTH Racing reprezentují Českou republiku na nejnáročnější rallye světa, rallye DAKAR, která se každoročně koná v Jižní Americe. Naší vizí je vybudovat stabilní a silný závodní tým, který umožní nejlepším českým jezdcům reprezentovat Českou republiku, dosahovat vynikajících sportovních výkonů a který jim bude poskytovat profesionální týmové zázemí.

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!