13. 1. 2017 16:08 − 2917× − 1

Místo Circuit of Ireland náhradní podnik, cílem ME 2018

Circuit of Ireland se letos nepojede, namísto ní se uskuteční dvoudenní International Circuit Challenge.

Jedna z nejstarších soutěží světa, dle pořadatelů druhá nejstarší, se letos musela z finančních důvodů zrušit, ale to pořadatelům nebrání ve velkých plánech završených návratem do mistrovství Evropy v sezóně 2018. Aby organizátoři nevypadli ze cviku, uspořádají letos v termínu v 7.-8. dubna podnik s názvem International Circuit Challenge, kde se utká 30 pozvaných jezdců ve speciálech R5. Soutěž lokalizovaná ve městě Ballymena bude mít osm rychlostních testů, které se uskuteční v hrabství Antrim a celá soutěž bude k dosažení většího zájmu fanoušků streamovaná na internet.

"Je politováníhodné, že kvůli vnějším okolnostem se letos nemohl odjet Circuit of Ireland jako soutěž ME, ale našim záměrem je být v příští sezóně zpět," říká ředitel soutěže Bobby Willis a pokračuje informacemi o letošním náhradním programu v podobě International Circuit Challenge, "je důležité, abychom udrželi organizační tým pohromadě, abychom nevypadli z rytmu a také si chceme zkusit něco nového. Také pro nás bylo nezbytné, abychom něco pořádali a udrželi si povolení k uzavírkám cest pro další Circuit."

Bobby Willis dále odhaluje podobu chystaného podniku: "Letos se pojede na dvou úsecích." První den se pojede jeden úsek – dopoledne dvakrát jedním směrem, odpoledne zase dvakrát v protisměru. Druhý den se pak ten samý scénář zopakuje na druhém úseku. Celkově by takto sestavený podnik měl dát něco kolem 120 ostrých kilometrů. "Tahle podoba slibuje zajímavou soutěž a od řady špičkových jezdců jako například Marty McCormack, Desi Henry, Joe McGonigle či Jonny Greerse se k nám dostaly pozitivní ohlasy," říká Bobby Willis.

Ředitel soutěže Bobby Willis také prozrazuje, že ač do startu zbývá čtvrt roku, už má přislíbená některá zajímavá jména. "Martin Wilkinson z CA1 Sport teamu, za nějž loni v BRC jeli Frederik Ahlin a David Bogie, potvrdil, že se oba dva přihlásí. Očekáváme silné mezinárodní pole s jezdci z Anglie, Skotska, Walesu a Irska," uzavírá Bobby Willis. Aby organizátoři International Circuit Challenge neměli lákadel málo, tak slibují, že stejně jako v přenosech z loňska se moderování zhostí Trevor Agnew, jenž dovedl k titulu mistra světa v PWRC 2003 Martin Rowe.

Komentářů celkem: 1
13. 1. 2017 23:221
0 0
Snad jim ten návrat vyjde, Circuit of Ireland se mě hodně líbí a chybí taková soutěž v ME, podobně jako Ypres. Letos je v ME jen jedna pořádná rally a vlastně jen jeden z promotérovejch "pilířů". smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!