Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 1. 2017 20:19 − 4994× − 0

Yves Matton: Každý z jezdců bude mít svou taktiku

Do Rallye Monte Carlo vystartují dvě posádky s Citroeny C3 WRC a každá bude plnit odlišnou taktickou roli.

Legendární Rallye Monte Carlo bude místem, kde se Citroen racing oficiálně po roční pauze vrátí do světového šampionátu a učiní tak se dvěma posádkami pilotujícími nové C3 WRC plus jednou dvojicí sedící z kapacitních důvodů v DS3 WRC. O debut nových speciálů se postará týmová jednička Kris Meeke a juniorský mistr světa a Evropy z roku 2014 Stéphane Lefebvre. Jak oficiálnímu webu MS prozradil šéf Citroen racing Yves Matton, každý z jeho jezdců s C3 WRC bude k soutěži přistupovat odlišně a plnit své cíle. Je jasné, že větší očekávání jsou kladena na Krise Meeka, jenž loni dokázal vyhrát dva podniky MS a stejně tak zaujmou výkonem při minulém ročníku Rallye Monte Carlo, kde až do odstoupení bojoval o vedení se Sebem Ogierem.

"Kris loni ukázal, že je v jeho silách na Monte vyhrát," říká Yves Matton a pokračuje plány na průběh soutěže, "je jasné, že musíme rozlišovat mezi celodenním ježděním na známém úseku při testu a absolvováním celé čtyřdenní soutěže na kterou máte jen dva průjezdy seznamovaček. V úvodu rally se musíme držet při zdi, abychom viděli, jak si vede konkurence a pak teprve plánovat, co se zbytkem soutěže."

Jestliže Kris Meeke bude mít za úkol boj o čelní příčky, Stéphane Lefebvre by měl dle slov Yvese Mattona k soutěži přistoupit zodpovědně a obhajoba loňské páté příčky nebude cílem. "Chceme, aby se Stéphane dostal na úroveň, kdy bude schopný bojovat o vítězství v jednotlivých podnicích. Ale před tím jej ještě čeká nějaký čas učení se, což bude platit zejména pro první polovinu sezóny," popisuje Yves Matton a k Rally Monte Carlo v podání Francouze dodává, "jeho cílem by mělo být dokončit na bodech, ale hlavně dojet do cíle. Na startu máme jen dvě auta, což pro bodování znamená, že v případě výpadku nemáme krytá záda."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!