Čtvrtý závod Mogul Driving Cupu bude na sněhu

Po třech úvodních závodech se v čele každé z pěti tříd už vykrystalizoval okruh favoritů.

Pravé zimní podmínky teď kralují na trati Autodromu v Sosnové u České Lípy, kde se v sobotu 21.1.2017 odehraje již čtvrtý závod seriálu pro amatérské závodníky. Pořadatelé tentokrát připravili širokou rychlou trať bez zbytečných vracáků v klasické směru o délce 1900 metrů, kterou každý v průběhu soutěžního dne absolvuje 14krát.

Po třech úvodních závodech se v čele každé z pěti tříd už vykrystalizoval okruh favoritů. Nyní budou však podmínky na okruhu zcela odlišné od všech předchozích závodů, což bude pro mnohé velká výzva.

Po úvodních třech závodech, kterých se zúčastnil rekordní počet závodníků je v čele absolutní klasifikace mladý Petr Semerád, který však tentokrát nepojede se svým oblíbeným Mitsubishi, což by mohlo znamenat ztrátu průběžného vedení. Za ním je s odstupem 15 bodů Tomáš Hrazdíra a další 4 body ztrácí Miloš Feigl. V klasifikaci 2WD vede Leoš Hradil (Škoda) o pouhý bod před Maxem Honigem (Toyota). Třetí Lukáš Krupička (Ford) již ztrácí na lídra 10 bodů.

Ve třídě 1 vede Tomáš Jarosil (Citroen) o 6 bodů před dvojicí Marek Hons (Peugeot) a Filip Strahal (Honda).

Třídu 2 vede Vilém Erben (Škoda) o 10 bodů před Petrem Koutským (Mazda). Na třetím místě se shodným počtem bodů jsou Martinové Donát (Honda) a Mlejnek (Peugeot).

Pořadí v nejsilnější třídě 3 kopíruje absolutní pořadí.

Třída 4 má dva lídry, kterými jsou Leoš Hradil (Škoda) a Max Honig (Toyota), na které ztrácí 8 bodů třetí Lukáš Krupička (Ford).

Ve třídě 5 vede Jan Drážek (BMW) o 3 body před Ondřejem Zdražilem (Renault). Další 2 body zpět je třetí Karel Mařík (BMW).

Autodrom Sosnová se snaží nabídnout amatérským závodníkům možnost závodit ve stejných podmínkách, jako mají na okruhu profesionální závodníci. Samozřejmostí je při těchto závodech záchranný systém, on-line zpracování výsledků, traťoví komisaři, ozvučení depa, nebo třeba možnost použití elektrické přípojky v depu. Pro diváky jsou k dispozici kryté tribuny, kde mohou v pohodlí sledovat své oblíbené závodníky na trati.

Myslím, že závody MOGUL DRIVING CUPu v sobotu 21. ledna si užijí nejen závodníci, ale s ohledem na zimní podmínky si příjdou na své i diváci. Výsledky předchozích závodů najdete na http://mdc.ms-free.net/2017/ Přihlášky, Propozice, Kalendář, Startovní listinu a další informace najdete na www.autodrom.cz.

Stejně tak nás můžete sledovat i na facebooku Autodromu Sosnová.

Foto: Václav Soukup

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!