Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 1. 2017 19:45 − 6980× − 0

Co na to Mikko?

Mikko Hirvonen je dnes aktivní v rallyraidech, ale i tak přišel před startem Rallye Monte Carlo se svým pohledem na MS.

Finský pilot Mikko Hirvonen už dal světovému rallyovému šampionátu vale a nyní se věnuje rallyraidům, kde naposledy absolvoval Dakar 2017. Tam dlouho bojoval o TOP 5, avšak ztráta z 10. etapy zapříčila, že místo snahy o vyrovnání loňské čtvrté příčky dokončil až na 13. místě. Nyní se ale vraťme v rally, protože Mikko Hirvonen se rozhovořil o svém pohledu na některé neznámé letošní sezóny. Není asi mnoho čtenářů, kteří by nevěděli, že vloni se Fin zúčastnil testů Yarisu WRC a vyzkoušel si speciál s nímž se Toyota vrátí do šampionátu. Sice se tehdy nejednalo o poslední verzi vozu, ale i tak pro server motorsport.com Mikko odhaduje, že před týmem Tommiho Mäkinena stojí ještě dost práce.

"Myslím, že možná ještě nejsou na 100 % připraveni. Auto vyvíjeli v napjatém časovém harmonogramu a z toho, co jsem slyšel, jim ještě pořád nějaká práce zbývá. Ale Jari-Mati Latvala má dostatek zkušeností a pokud se bude pořádně koncentrovat a strhne tým s sebou, tak by to mohlo jít," říká Mikko Hirvonen o svém bývalém parťákovi z M-Sportu a pokračuje, "nemyslím si však, že by se to v první půlce sezóny mohlo povést. Možná potom by mohlo být v jejich silách bojovat o pódia. Jari-Mati to loni neměl snadné. Občas dělal chyby a hlavně vloni ho potkávaly technické problémy, což bylo u týmu jako byl Volkswagen lehce překvapivé. Doufejme, že to nechá za sebou, bude vyvíjet Yaris a půjde soutěž po soutěži."

Mikko Hirvonen se také vyjádřil k šancím Sébastiena Ogiera na zisk pátého titulu mistra světa, jelikož francouzský pilot letos pojede s týmem, kde Fin strávil nejúspěšnější roky své kariéry. "Může jej vybojovat. Je to docela dlouho, co naposledy všechny týmy začínaly se zbrusu novými auty a M-Sport vždy uměl postavit konkurenceschopné vozy. Samozřejmě si nejsem jistý, ale titul je možný. Upřímně doufám, že znovu dokáží bojovat o vítězství, protože Malcolm a celý tým toho udělali hodně pro mou kariéru. Teď bude zajímavé vidět, jak si bude Ogier počínat v novém autě, na jehož vývoji se od začátku nepodílel," uzavírá Mikko Hirvonen.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!