Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 1. 2017 17:51 − 6414× − 2

Kris Meeke: Byl jsem v té zatáčce moc rychlý

Citroen racing na debut C3 WRC nebude vzpomínat příliš v dobrém, protože havarovala i jednička týmu Kris Meeke.

Moc dlouho si Rallye Monte Carlo neužil dungannonský rodák Kris Meeke, který byl jedním z dvojice pilotů zajišťujících debut nové C3 WRC. Hned na druhé RZ musel využít rally2 jeho kolega Stéphane Lefebvre a aby toho pro versailleský tým nebylo málo, na RZ4 havarovala i jednička týmu Kris Meeke. Ten po RZ3 držel pěkné druhé místo, avšak ve čtvrtém testu byl v závěrečné třetine zkoušky v jedné zatáčce příliš rychlý a poškodil svůj vůz, takže jeho šance na slušný výsledek pohasly ještě v úvodu soutěže.

Sám jezdec má o příčině nehody jasno a za viníka vidí sebe. "Není k tomu moc co říct. Není to žádná smůla, já jsem zvolil rychlost průjezdu té zatáčky a byla v ní menší přilnavost než jsem čekal," sypal si pro server autosport.com popel na hlavu Kris Meeke a pokračoval o stavu vozovky v daném místě, "cesta byla úplně lesklá, ale vypadalo to jako sníh. Když máte na cestě sníh, tak je tam aspoň trocha materiálu, který generuje grip. Podmínky tu jsou prostě obtížné, místy cesta vypadá bílá, ale je to roztátý a přes noc znova zmrzlý sníh. Ten je jak sklo. S těmito pneumatikami, když na něj najedete, tak nemůžete nic dělat."

Kris Meeke také potvrzuje to, co se dalo usuzovat již videa, že šlo o hodně rychlou zatáčku. "Byla to zatáčka na pětku nebo šestku, ale to je teď jedno, byl jsem v ní moc rychlý. Uklouzlo nám to, šli jsme ze široka, trefili břeh, který nás otočil a poškodil pravé zadní zavěšení," dodává Kris Meeke, který v pátek odjel jednu a půl zkoušky, avšak díky rally2 se plánuje zítra vrátit zpět na trať, "je jasné, že o výsledku už nemůže být řeč. Všichni se učí s novými auty a proto musíme pokračovat a zkusit se srovnat s panujícími podmínkami," uzavírá vítěz Finské rally 2016.

Komentářů celkem: 2
20. 1. 2017 23:001
0 0
Někdy jede jako bůh a z toho to tak posere...
20. 1. 2017 23:042
0 0
holt Colinova škola se asi zapřít nedá
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!